Dives Işid'in Saldırı ve Katliamlarını Kınadı - Son Dakika
Güncel

Dives Işid'in Saldırı ve Katliamlarını Kınadı

Dives Işid\'in Saldırı ve Katliamlarını Kınadı

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES), IŞİD’in Yezidi halkına yönelik saldırı ve katliamlarını düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

24.08.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES), IŞİD'in Yezidi halkına yönelik saldırı ve katliamlarını düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

Silopi'de sendika binasında yapılan basın açıklamasına DİVES Genel Başkanı Şükrü Akılçağı, DİVES Şırnak İl Başkanı Süleyman Taşkın, Diyarbakır Şubesi yönetimi ve Cizre ilçe temsilcisi katıldı. DİVES Genel Başkanı Şükrü Akılçağı ve beraberindekiler Yezidilerin kaldığı Midyat, Cizre ve Silopi ilçesindeki çadırları ziyaret etti. Yezidilerin sorunlarını dinleyen Şükrü Akılçağı, daha sonra Silopi'de sendika binasında bir basın açıklaması düzenledi. Şükrü Akılçağı, Midyat'ta kurulan çadırkentte yaşayan Yezidilere günlük sıcak yemek yerine aylık 85 TL para verilmesinin doğru olmadığını söyledi. 85 TL'nin yetersiz bir miktar olduğunu kaydeden Akılçağı, Yezidilere sıcak yemek verilmesini istedi.

IŞİD'in katliamlarına dünya ülkelerinin sessiz kalmasına tepki gösteren Akılçağı, yaşanan katliamları büyük bir üzüntü ile seyrettiklerini ve şiddetle kınadıklarını söyledi. IŞİD'in başta Yezidilerin yaşadığı Sincar olmak üzere tüm Ortadoğu'da katliamlar gerçekleştirdiğini ve bu katliamlardan sağ kurtulan binlerce kişinin çok büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Akılçağı, "Emperyalist güçler bu katliamlar karşısında hep sessiz kalmışlardır. IŞİD çetelerine menfaatleri doğrultusunda destek sunmuşlardır. Bu güçlerin Irak'ta IŞİD'e karşı yaptığı bombardıman katledilen halkları kurtarmak için değil, kendi sömürgelerini korumak içindir" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dives Işid'in Saldırı ve Katliamlarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement