Dives'ten 'Yer Değiştirme Komisyonu'na Katılım Talebi - Son Dakika
Yerel

Dives'ten 'Yer Değiştirme Komisyonu'na Katılım Talebi

Dives\'ten \'Yer Değiştirme Komisyonu\'na Katılım Talebi

KESK’e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (Dives) Adıyaman Temsilcisi Nurettin Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din görevlileriyle ilgili yaptığı rotasyon konusunda açıklamalarda bulundu.

24.06.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KESK'e bağlı Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (Dives) Adıyaman Temsilcisi Nurettin Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din görevlileriyle ilgili yaptığı rotasyon konusunda açıklamalarda bulundu.

Dives Adıyaman Temsilcisi Nurettin Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Resmi Gazetede yer alan 'Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesinin din görevlilerini kaygılandırdığını savundu.

Adıyaman'da çalışan imam hatip, müezzin ve kayyumların bugüne kadar yapılan bir çok atama ve yer değişikliklerinde hizmet süresi, liyakat ve hakkaniyet doğrultusunda atama yapılmadığını vurgulayan Nurettin Keskin, "Yürürlüğe giren mevcut yönetmelik adeta bu keyfiliklere resmiyet kazandıracağından büyük endişe duymaktayız. Bu nedenle atama ve yer değiştirme amacıyla İl Müftümüzün başkanlığında kurulacak beş kişilik 'değerlendirme ve yer değiştirme komisyonun' kararlarının çalışanlarca tartışılması için, bu komisyonda tüm din görevlilerini temsilen sendika temsilcilerinin bu komisyonda bulunması gerektiğini belirtmek istiyorum.

Bu görüş ve önerimi il müftülüğüne sözlü olarak sundum. Dives Adıyaman İl Temsilciliği olarak önerimizde ısrarlıyız. Talebimiz makul ve yasaldır. Tüm din görevlilerinin öneri ve düşünceleridir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dives'ten 'Yer Değiştirme Komisyonu'na Katılım Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement