Divriği'de Atatürk Rölyefi Tahrip Edildi - Son Dakika
Yerel

Divriği'de Atatürk Rölyefi Tahrip Edildi

Polis ekipleri, rölyefi tahrip eden kişilerin tespit edilmesi için araştırma başlattı.

18.09.2014 10:47  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Divriği ilçesinde Şehit İlker Aydın Parkı'ndaki Atatürk rölyefi, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce tahrip edildi.

Alınan bilgiye göre, Divriği Belediyesince geçen yıl yaptırılan Şehit İlker Aydın Parkı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda bulunan Atatürk rölyefine, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce zarar verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, rölyefi tahrip eden kişilerin tespit edilmesi için araştırma başlattı.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, yaptığı yazılı açıklamada, "2013 yılında büyük emeklerle yaptırmış olduğumuz Şehitler Parkı'nın birçok kısmı defalarca kırılıp döküldü, her defasında kırılan yerleri tamir ettirdik" ifadesini kullandı.

Son olarak, parktaki Atatürk rölyefinin kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce tahrip edildiğini belirten Gök, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefine yapılan bu saldırının çok üzücü olduğunu ifade etti.

Yetkili mercilere müracaat ettiklerini bildiren Gök, şunları kaydetti:

"İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler büyük bir titizlikle araştırmalarını yapmaktadır. Biz, belediye olarak bu hain saldırının faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için davanın takipçisi olacağız. Cumhuriyet'e ve Ulu Önder Atatürk'e bağlılığıyla bilinen Divriği halkı, bu çirkin saldırıyı kınamıştır. Unutulmamalıdır ki dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de varlığını devam ettirecek, onu yıkmaya, bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Aziz şehitlerimizin ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhu şad olsun. Bizler yaşadıkça emanetlerine canımız pahasına sahip çıkacağız." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Divriği'de Atatürk Rölyefi Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement