Diyabet Köyü için "40 Bin Km, 62 Milyon Adım" - Son Dakika
Güncel

Diyabet Köyü için "40 Bin Km, 62 Milyon Adım"

Dünyada ve özellikle bulunduğumuz coğrafyada sağlık açısından bir tehdide dönüşen diyabetle mücadele için, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Diyabet, önemli bir projeye start verdi.

13.11.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Adımı Tarihe Yazdım" sloganıyla, mobil uygulaması üzerinden başlayacak geniş kapsamlı diyabet farkındalığı kampanyası ile Türkiye'nin İlk, Avrupa'nın en büyük Diyabet Eğitim ve Yaşam Köyü'nün kurulmasına katkı sağlanacak.

Diyabet Köyü için dünya çevresinde bir tur olan 40 bin kilometreyi, 62 milyon adımla tamamlayacak olan Türkiye'nin dört bir yanından katılımcılar, diyabete karşı atacakları adımlarla, Diyabet Köyü'nün yükselişinde tarihe iz bırakacak.

Halk arasında "şeker hastalığı" olarak ifade edilen diyabetteki hızlı artış, sürdürülebilir sağlık açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Araştırma sonuçlarına göre1, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası bulunuyor ve bu hastaların sadece 3,5 milyonu (diyabet hastalarının %54'ü) bilinen diyabetli.

Diyabet tedavisi alanında yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretme hedefiyle çalışmalar yürüten AstraZeneca Diyabet ile Türkiye Diyabet Vakfı, Türkiye'nin en büyük mobil projelerinden biri olan "Adımı Tarihe Yazdım" kampanyası ile diyabet farkındalığını artırmak ve ülkemizin yapımı süren ilk Diyabet Köyü'ne katkıda bulunmak için düğmeye bastı.

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz kampanyanın tanıtım Toplantısında, dünyada diyabet hastası sayısının 2035 yılında 592 milyon kişiye ulaşacağının öngörüldüğünü, Türkiye'nin ise hasta sayısındaki artışla, yüksek riskli ülkeler arasında üst sıralarda yer aldığını söyledi.

Diyabet ile mücadelede, hem halkı bilinçlendirmek hem de kalıcı sağlık alanları yaratma idealiyle uzun zamandır çalıştıklarını anlatan Prof. Yılmaz, yapımı süren Türkiye'nin İlk Diyabet Eğitim ve Yaşam Köyü'nü, Türk insanın atacağı adımlarla, vereceği samimi destekle daha da iyi bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Uluslararası standartlarda olan bu köyün, Avrupa'nın en büyük merkezi olacağını belirtti.

Şimdi ise Türkiye Diyabet Vakfı, diyabet farkındalığını artırmak ve Diyabet Köyü'nün kurulmasına destek sağlamak için AstraZeneca'nın koşulsuz desteklediği "Adımı Tarihe Yazdım" kampanyasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kampanyanın hedefi toplamda dünyanın çevresi kadar, yani 62.000.000 adım atmak. Kampanyaya katılmak isteyen herkes "Adımı Tarihe Yazdım" uygulamasını www.adimitariheyazdim.com web sitesinden akıllı telefonuna indirebilir. Çok yakın zamanda Android Market ve App Store'dan da uygulamayı indirip kampanyaya katılabilecekler.

Diyabet alanında yenilikçi tedavi seçenekleri üzerinde önemli Ar-Ge çalışmaları yürüten AstraZeneca'nın Türkiye Ülke Başkanı Dr. Pelin Eriştiren İncesu ise, Diyabet Köyü için "Adımı Tarihe Yazdım" Mobil Kampanyası ile verecekleri desteği aktardı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de her 3 kişiden 1'inin obezite tarafından tetiklenen diyabet hastalığı ile mücadele içinde olduğunu hatırlatan İncesu, kampanya ile bu alanda ülke genelinde öncelikle bir farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Dr. İncesu şöyle devam etti:"Adımı Tarihe Yazdım mobil aplikasyon uygulaması üzerinden başlayacak kampanyamız ile ülkemizin dört bir yanında, her kesimden, her yaştan insanımızın atacağı adımlar, Diyabet Köyü'ne katkı sağlayacak; bu sayede diyabette büyük risk altında olan Türkiye, Avrupa'nın en büyük diyabetle yaşam ve eğitim merkezine sahip olacak."

AstraZeneca, "Adımı Tarihe Yazdım" uygulamasını indiren herkes adına Diyabet Köyü'ne yapacağı bağışla sağlıklı bir gelecek için ilk adımı atıyor. Katılımcılar diyabete karşı adım atarak, diyabetli hastalara yardım elini uzatıyor, isimleri Diyabet Köyü'nde yapılacak olan Mavi Halka Duvarı'yla tarihe yazılıyor.

Kampanyaya katılarak diyabetlilere umut olacak duyarlı katılımcılara şimdiden teşekkür ediyoruz ve herkesi adını tarihe yazmaya davet ediyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diyabet Köyü için '40 Bin Km, 62 Milyon Adım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement