Diyabete Ameliyatla Çözüm - Son Dakika
Yerel

Diyabete Ameliyatla Çözüm

Denizli'de diyabet rahatsızlığı olan 61 yaşındaki kişi, hastalığını ameliyatla yendi.

25.02.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de diyabet rahatsızlığı olan 61 yaşındaki kişi, hastalığını ameliyatla yendi.

Denizli'de 5 yılı aşkın diyabet rahatsızlığı çeken ve hastalığı çeşitli tedavi yöntemlerine cevap vermeyen 61 yaşındaki Yusuf Çevik, geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, yaptığı açıklamada, diyabet hastası Yusuf Çevik'e gerekli tetkiklerden sonra ameliyat yapılmasının uygun olduğuna karar verdiklerini belirtti.

Vücut kitle indeksi 35'in üzerinde, diyabeti kontrol altında olmayan ve sürekli komplikasyon gelişen hastaların tedavisinde ameliyat seçeneğinin olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"18-65 yaş aralığında medikal tedavi, diyet ilaç tedavisi, insülin ve egzersizle kan şekerini düşürmeyi başaramamış ve organ hasarı ortaya çıkmış diyabet hastalarına bu cerrahi müdahaleyi uyguluyoruz ve yüzde 90'ın üzerinde başarı elde ediyoruz. Hasta eğer kan şekerini kontrol altında tutabiliyorsa, diyetini egzersizini yapabiliyorsa, ilaçlardan insülünden fayda görmüşse biz zaten bu bireyleri ameliyat etmiyoruz. Her şeyi denemiş ama kontrol sağlayamamış ya da artık organ hasarı ortaya çıkmaya başlamış hastaları ameliyat ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyabete Ameliyatla Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement