Diyabetli Gençler Yaz Okulunda - Son Dakika
Yerel

Diyabetli Gençler Yaz Okulunda

Diyabetli Gençler Yaz Okulunda

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği'nin düzenlediği Diyabet Yaz Okulları’nın beşincisi Pelemir Otel'de gerçekleştirildi.

11.07.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği'nin düzenlediği Diyabet Yaz Okulları'nın beşincisi Pelemir Otel'de gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu ve dernek yöneticileri İsmail Hakkı Aslantaş, Hatice Sönmez, Gülşen Aytar, Saime Darıyerli, Tülay Aslantaş; diyabet hemşiresi Figen Akçalı gözetiminde 8-20 yaş arasında 60 diyabetli gence "Diyabet Yaz Okulu" düzenledi.

Düzenledikleri yaz okuluyla ilgili konuşan Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, "Eski dostlarla özlem giderildi, yenileriyle tanışıldı. İstanbul'dan gelerek Düzce'yi ilk kez gören diyabetli gençler, programı derneğin sosyal paylaşım sayfasından görerek başvuru yaptılar. Bartın, Çaycuma, Yeniçağa gibi uzaktan gelen gençlerin katılımını sağlamak için yoğun bir iletişim ve dayanışma trafiği yaşandı. Dernek gönüllüleri, programın aksamaması için canla başka çalıştılar" şeklinde ifade etti.

Program içeriği hakkında da bilgiler veren Arslanoğlu, "Katılımcılar yüzme havuzunun, masa tenisinin, balo salonunda canlı müzikle dans etmenin keyfini çıkardılar. Dart turnuvasında büyükler ve küçükler kategorisinde madalyalar dağıtıldı. Her gün üç ana, üç ara öğün açık büfe yemek sunduk. Bu esnada gençler kendileri için her masada hazır bulundurulan hassas tartılarla karbonhidrat sayımı öğrendiler. Günde dört kez insülin iğnesi ve altı kez şeker ölçümü uygulamaları gerçekleştirdiler" dedi.

Diyabetli maratoncu Gürkan Açıkgöz'ün 22 yıllık diyabetli yaşam öyküsünü hazırladığı eğlenceli sunumla anlattığı diyabet yaz okulunda, yaşça küçük olan diyabetlilere animasyon gösterileri düzenlendi.

Diyabetli Yaz Okulu programının öğrenciler ve aileleri tarafından büyük bir beğeni gördüğünü söyleyen Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu "Son gün vedalaşmalar sırasında herkesin ağzından keşke hiç bitmese cümlesi döküldü" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyabetli Gençler Yaz Okulunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement