PKK, Jandarma Karakolu'nun Dibine Kadar Geldi - Son Dakika
Güncel

PKK, Jandarma Karakolu'nun Dibine Kadar Geldi

PKK, Jandarma Karakolu\'nun Dibine Kadar Geldi

Dün gece Diyadin İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi. Örgüt üyelerinin karakolun 100 metre yakınına kadar yaklaştığı ortaya çıktı.

21.08.2014 23:06  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına, PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlar ve RPG-7 roketatarlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Çatışmada 1 asker ağır, 2 asker hafif şekilde yaralandı.

KARAKOLUNUN 100 METRE YAKININA KADAR GELDİLER

Olay, saat 20.10 sıralarında Diyadin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nda meydana geldi. Karanlıktan faydalanarak şehir merkezine inen PKK'lı grup, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenledi. Örgüt üyeleri, karakolun 100 - 200 metre kadar yakınına gelerek kısa mesafedan atış yapabilen RPG-7 roketatarları kullandı. Daha sonra saldırı kaleşnikoflarla devam etti. PKK'lıların kaç kişi olduğu belirlenemedi.

3 ASKER YARALANDI

Jandarma'nın karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ağır, 2 asker hafif şekilde yaralandı. Hafif yaralanan askerler, Diyadin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesine sevk edildi. Ağır yaralanan asker ise, helikopterle Erzurum Bölge Hastenesi'ne götürüldü. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar çatışma devam ederken, ilçeye takviye askeri birlikler sevk edildi.

İNTİKAM AMAÇLI

Güvenlik güçleri, saldırının Lice'de yıkılan heykele karşılık intikam amacıyla yapıldığını ve örgütün üst yönetiminin talimatıyla gerkeçleştirildiğini belirledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK, Jandarma Karakolu'nun Dibine Kadar Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • M.TUNA: HABERE BAK YAAA. . . . ADAMLAR TBMM İÇİNE GİRMİŞ, SEN JANDARMA KARAKOLUNDAN BAHSEDİYORSUN. . . 42 11 Yanıtla
  • aslan: Bu pkklılar güce taparlar, güneşe taparlar, Türkiye devleti bunların kellelerini işid gibi almadıktan sonra biat etmezler, Davutoğlu erdoğanın güdümünde gerçi barzaniyle sarılan öpüşen davutoğlu pkk ya karşı bişey yapmaz. buda erdoğandan aşağı kalmaz. 35 8 Yanıtla
  • omer: VATAN HAINLERİ 22 8 Yanıtla
  • kürt: It ürüyor kervan yürüyor havlamak beles. PKK destan yaziyor!!!! 9 21 Yanıtla
  • kadir kartall: Ben bir AKPli olarak şiddetle eleştiriyor ve kınıyorum ( Hükümetin ) doğu politikası saçma sapan ve içi boştur. 19 8 Yanıtla
  • bayburtlu: isid ı desdeklemez senız olacagı bu verın ısıd e desdek ı bak nasıl bu pkk ermenılerının kafasını kesıyor 11 15 Yanıtla
  • cenk: Bakın arkadaslar heykey yıkılmadan önce tek kurşun sıkıılmıyordu. heykeli yıkıp üstüne basıp medyaya yayıldı. Ondan sonra güneydoğuda çok sayıda karakola baskın yapıpdı. onlarca atatürk heykeli yılkıldı. dağda gerilla savaşı veren örgüt şehirlere inip sehir merkezinde saldırılar yapmaya basladı ciddi bir saldırı var. ölen insanlar askerler git gide çoğalıyor. o heyke o şekilde yıkıp üstüne ayakla basanlara diyorum deydimi yaptıgınız. . . sorumlusu heykeli yıkıp üstüne basanlar !. her iki taraftan da ölenlere üzülüyorum. insanım çünkü. 10 14 Yanıtla
  • AHMET HAMDI: SIMDIYE KADAR TÜRK DEVLETI ISIDE VERDIGI DESTEKTEN HABERIN YOK O BASI KESILEN INSANLARIN KANINDA GEBERIRSIN INSALLAH ISID SENIN KAFANIDA BIR GÜN KESER 0 0
  • tolga: pis faşist. 0 0
  • HESAP GÜNÜ: ALLAH'IN ADALETİ DE HER TUZAĞI BOZAR. . . IRKÇI!!! 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.


Advertisement