Diyaliz Hastası ve Yakınlarına Eğitim Verildi - Son Dakika
Sağlık

Diyaliz Hastası ve Yakınlarına Eğitim Verildi

Yozgat Devlet Hastanesi'nde hemodiyalize giren hemodiyaliz hastaları ve yakınlarına, "Diyaliz Hasta Okulu" projesi kapsamında eğitim verildi.

05.04.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Devlet Hastanesi'nde hemodiyalize giren hemodiyaliz hastaları ve yakınlarına, "Diyaliz Hasta Okulu" projesi kapsamında eğitim verildi.

Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Emin Demir tarafından Yozgat Devlet Hastanesinde verilen eğitimde, hasta ve yakınlarına, böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, böbrek hastalıklarında yaşam tarzı değişiklikleri, diyaliz seçenekleri ve böbrek nakli konularında eğitim verildi.

Dr. Demir, eğitim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında, Sorgun Devlet Hastanesi ve Yerköy Devlet Hastanesi'nde de eğitimler verdiğini söyledi.

Eğitimde özellikle hasta yakınlarına organ naklinin önemini anlattıklarını ifade eden Demir, "Bu eğitimler sonucunda pek çok hasta ve hasta yakınının organ nakli için girişimde bulunduklarını gördük. Şu ana kadar toplam 150 hasta ve 200 civarı hasta yakınını bu konularda bilinçlendirdik. Bu eğitim programını diğer ilçelerde de yapmayı planlıyoruz." dedi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ise, kronik hastalıklar, hasta ve hasta yakınları için zorlayıcı bir süreç olabileceğini belirtti.

Kurca, "Diyaliz eğitimlerinde sadece hastamızı değil, yakınlarını da eğitim, bilgilendirme toplantılarına dahil ederek, birlikte bu sürece daha kolay uyum sağlamalarını, yaşadıkları stresi azaltmalarını planlıyoruz. Hedefimiz il genelinde bulunan 275 diyaliz hastamıza ve yakınlarına ulaşmaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Diyaliz Hastası ve Yakınlarına Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement