Diyaliz, Onkoloji ve Organ Nakli Hastalarına Konforlu Hizmet - Son Dakika
Güncel

Diyaliz, Onkoloji ve Organ Nakli Hastalarına Konforlu Hizmet

Diyaliz, Onkoloji ve Organ Nakli Hastalarına Konforlu Hizmet

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Bornova Ek Binasında günlük poliklinik hasta sayısı bine ulaştı.

10.09.2016 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Bornova Ek Binasında günlük poliklinik hasta sayısı bine ulaştı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, diyaliz, onkoloji ve organ nakli hastalarına Bornova'da daha konforlu hizmet sunumu başlatıldı.

Kapatılan Şifa Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SBÜ Tepecik EAH Bornova Ek Binası olarak hizmet vermeye başladıktan sonra öncelikle laboratuvarlar ve görüntüleme cihazları daha etkin hale getirildi.

Tepecik EAH ana binada bulunan Kadın Doğum Onkoloji Servisi Bornova Ek Binasına taşınarak daha iyi koşullarda hizmet vermeye başladı.

Fizik tedavi ünitesi işler duruma getirilerek her gün 40 hastanın yararlanabilmesi sağlandı.

Tüm altyapısı arızalanmış ve 7-8 aydır hizmet vermeyen 25 ünitelik diyaliz merkezi kronik hastalar için kullanır duruma getirildi.

Servislerde çalışmalar yapılarak hastalar için en uygun seviyeye getirilirken her katta 22 yatak olmak üzere A Bloktaki 5 katta düzenleme yapıldı.

MHRS (Randevu Sistemi) ile 28 branşta 37 poliklinikte hizmet veren Bornova Ek Binasında devralınmadan önce günde ortalama 300 olan poliklinik hasta sayısı bine ulaştı.

Ameliyathane ve yoğun bakımlarda havalandırma şartları iyileştirilen binada 3. düzey Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi de kısa sürede hasta kabul edecek.

Çalışmalar sürecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, şunları kaydetti:

"Tepecik EAH, Şifa Üniversitesinden devrolunan Bornova Ek Binası ile daha da büyüdü. Özellikli kliniklerin buraya taşınmasıyla hastalarımız daha rahat daha konforlu sağlık hizmeti alabilmektedirler. Her geçen gün ek binamıza başvuran hasta sayımız artmakta. Hastalarımızın bu binalarımızda verilen ücretsiz sağlık hizmetinden memnun ayrılmaları bizi de mutlu etmekte."

Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, sağlık hizmetini daha kaliteli hale getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini, binada inşaat halinde bulunan 9 ameliyathanenin 2 ay gibi kısa bir sürede aktif olacağını açıkladı.

Binada 6 ay içinde de yine inşaat halinde bulunan anjiyo ünitesi ve yoğun bakım ünitelerinin hizmete açılacağını vurgulayan Prof. Akbulut, "Tepecik Bornova Ek Binası gelecekte kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, organ nakli ve onkoloji alanlarında tercih edilir bir merkez haline getirilecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyaliz, Onkoloji ve Organ Nakli Hastalarına Konforlu Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement