Diyanet'e Yapılan Saldırıya Kınama - Son Dakika
Yerel

Diyanet'e Yapılan Saldırıya Kınama

Diyanet\'e Yapılan Saldırıya Kınama

Diyanet-Sen Van Şubesi, son günlerde sosyal medya üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na (DİB) yapılan saldırıları kınadıİl Müftülüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların ve çaresizlerine imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda herkese hatırlatmaya çalışan DİB’e yapılan saldırılara karşı olduklarını, tek dil ve söylemle tüm dünyaya duyurmak için bir arada olduklarını belirtti.

19.01.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Van Şubesi, son günlerde sosyal medya üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na (DİB) yapılan saldırıları kınadı

İl Müftülüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların ve çaresizlerine imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda herkese hatırlatmaya çalışan DİB'e yapılan saldırılara karşı olduklarını, tek dil ve söylemle tüm dünyaya duyurmak için bir arada olduklarını belirtti. DİB'e dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini ifade eden Arvas, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak, hiçbir akıl ve vidan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu başkanlığın görüşü olarak defalarca kez takdim etmesi hiçbir ahlaki değer ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu vurgulayan Arvas, "Bu umut biterse, dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı, Kur'an-ı dinleyebilen bir millet oluruz" ifadelerini kullandı.

Vatanlarını yabancılara şikayet edenlerin, vatanlarını yaşanmaz bilenlerin vatanlarını yaşanmaz kılanlar olduğunu dile getiren Arvas, "Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıları ' Fransa, çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar, İstanbul'da yaşanan saldırı için 'katliam ülkesi' diyebiliyor. Halbuki kendilerine Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi, sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip 'Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu' diyecek kadar İslam'a ve Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin altına bomba koyanlar ile ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyduklarının altını çizen Arvas, "Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bizler dün yapılan saldırılar karşısında nasıl bir olduysak, diri olduysak bugünde bu saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri ve diri olacağız. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı'na 'çamur at izi kalsın' diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde; bilgi sahibi olmadan fikir üretenlere inat dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanet'ine sahip çık" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet'e Yapılan Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement