Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması

"Filistinli Müslüman kardeşlerimizin rahat ibadet edebilmeleri için camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda çalışma yapıyoruz" "Son yıllarda Türk halkında Filistin davasına karşı yüksek bir bilinç oluştu.

14.11.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Filistinli Müslüman kardeşlerimizin rahat ibadet edebilmeleri için camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda çalışma yapıyoruz" dedi.

Görmez, İstanbul'da devam eden 1. Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde, Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr ve Milletvekili Abdurrahman El-Cemel ile görüştü.

Filistin'de bu zamana kadar İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan cami sayısının 70'e çıktığını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Filistinli Müslüman kardeşlerimizin rahat ibadet edebilmeleri için camilerin yeniden inşası ve onarımı konusunda çalışma yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak daha önce de Gazze'de yıkılan mescitlerin yeniden onarılmasıyla ilgili çalışmalarımız vardı. Aslında son Gazze saldırıları başlamadan önce yıkılan 30 kadar cami vardı. Bu camilerin bazılarını yıkıp yeniden yapacağımızı, bazılarının da onarımına yardımcı olacağımızı söylemiştim. Onların projeleri yapılırken heyetler gidip geldi. Birtakım inşaat malzemelerinin nasıl taşınacağı konuşulurken Ramazan ayında ikinci saldırı başladı. Bu da yıkılan cami sayısını 70'e yükseltti. Elbette bu camiler, yeniden ayağa kalkacaktır."

Gazze İslam Üniversitesi'ne yardım önceliği verdiklerini vurgulayan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bin öğrenciye eğitim yardımı yaptıklarını ifade etti.

"İlk etapta 9 caminin yapımına başlanacak"

Türkiye'nin Filistin'e yardımlarının aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Görmez,  şöyle devam etti:

"Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Gazze'de bin konutun temelini attı. TİKA ve diğer müesseseler bunları yaparken, diyanet olarak biz de camiler üzerinde duracağız. İnşallah en kısa zamanda konu üzerinde çalışarak bunu başlatırız diye umut ediyorum. Filistin'deki camileri 10 defa yıksalar bile onları yapmak Müslümanlar üzerine vaciptir, yapmak da lazım. Türkiye Diyanet Vakfı, ilk etapta saldırılar sonucu yıkılan camiler arasından seçtiği 9 caminin yapımına başlayacak. Projeleri tamamlanan bu camilerin ihale çalışmaları da tamamlandığında camilerimizin temellerini atacağız."

Karşılaştığı her Filistinli'nin Türkiye'yi ve Türkiye'nin yaptıklarını övdüğünü ifade eden Görmez, "Son yıllarda Türk halkında Filistin davasına karşı yüksek bir bilinç oluştu. Türkiye'de toplumun tamamının ittifak ettiği tek konu Filistin davasıdır. Filistin konusunda Türkiye tek yürek oldu. Cenab-ı Hak bu bilinci de eksik etmesin. Bu bilinci diri tutmak için de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak büyük bir çaba göstermekteyiz" dedi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınıyla ilgili hutbe okuttuklarını ve toplumu bilgilendirdiklerini anlatan Görmez, "Hem İslam dini hem de Müslümanlar tarihin en zor süreçlerinden geçiyor. Hep birlikte Filistinli kardeşlerimizin yanında saf bağlayabilseydik, onların davalarına sahip çıkabilseydik, bugün Şam, Bağdat, Kahire yanıyor olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olarak kendisininde en kısa zamanda Filistin'e gitmeyi istediğini dile getirdi.

Filistin Meclis Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahr ise Türkiye'nin her konuda Filistinliler'in yanında olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarda da İslam ülkeleri arasında en bariz tutumu Türkiye'nin gösterdiğine dikkati çekti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement