Diyanet İşleri Başkanı Görmez Afyonkarahisar'da Kandil Programına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Afyonkarahisar'da Kandil Programına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Afyonkarahisar\'da Kandil Programına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar'da düzenlenen Berat Kandili programına katıldı.

22.05.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar'da düzenlenen Berat Kandili programına katıldı. Başkan Görmez, "Son zamanlarda çokça şehit evlatlar veriyoruz. Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin. Onların şehadetini milletimizin beratı eylesin" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar'daki tarihi Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Mehmet Görmez, beratın kötülükten, şirkten, isyandan, kalplerdeki ağır yüklerden ve zalimlikten uzaklaşmak olduğunu söyledi. İslam dininde kutsal 3 ayların manevi değeri ve kandillerin anlamlarını anlatan Başkan Görmez, önceki gün Bolvadin'de katıldığı şehit cenazesini hatırlatarak Afyonkarahisarlılar'a başsağlığı diledi. İslam dünyası ve Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Başkan Görmez, şehitlerin milletin beratı olması dileğinde bulundu. Cemaatten sadece kendileri için değil tüm Müslümanlar için dua etmelerini isteyen Görmez, "Son zamanlarda çokça şehit evlatlar veriyoruz. Cenabı hak hepsine rahmet eylesin. Onların şehadetini milletimizin beratı eylesin" dedi.

Yatsı namazını kıldıran Başkan Mehmet Görmez, kandil programına katılan Afyonkarahisarlılar'la tek tek tokalaşarak kandillerini kutladı Camiye gelen çocukları öperek isimlerini soran Görmez, camilerde çocukların bulunmasının önemine değindi. Yatsı namazı için camiye gelen ancak kalabalıktan içeri giremeyen yürüme engelli Mustafa Orhan'ın bir yakınının kucağında yanına getirilmesi üzerine "Engelli aracıyla camiye giremediniz mi?" diye soran Görmez, engellilerin camilere sorunsuz gelebilmesinin önemli olduğunu aktardı. Engelli Orhan ile bir süre sohbet eden Görmez, onu taşıyan yakınına da teşekkür etti.

- Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez Afyonkarahisar'da Kandil Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement