Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay'da Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hatay'da Suriyelilerin kaldığı Altınözü TEKEL Konaklama Tesisi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

13.04.2015 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hatay'da Suriyelilerin kaldığı Altınözü TEKEL Konaklama Tesisi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

Görmez, konaklama tesisi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Arapça olarak yaptığı konuşmada Türkiye ve Suriye halkının bir olduğunu ve her zaman onların hizmetinde olduklarını belirtti.

Suriyelilerle bir ümmet ve din kardeşi olduklarını ifade eden Görmez, şöyle devam etti:

"Bizlerin imanı, kitabı ve Rab'bi birdir. Bizler din kardeşiyiz. Bunun yanında komşuyuz. Bu dünyanın tüm insanlar için bir imtihan olduğunu biliyoruz. Suriye halkının imtihanı daha zor. Sizler Allah'tan hayırlısını dileyin. İnşallah en yakın zamanda ülkenize sağ salim ve muzaffer olarak dönersiniz. İnşallah ülkenize tekrar döndüğünüzde aramızda bir ateş bulunmaz. Türkiye ve Suriye halkı birdir. Sizlerin hizmetinizdeyiz. Sizler bizim ülkemize değil, kalplerimize hicret ettiniz. Bizler, burada bize sığınan kardeşlerimizle imtihan ediliyoruz. Bizler, yaşayacağınız zafere kadar yanınızdayız."

Hatay Valisi Ercan Topaca da ülkelerindeki sıkıntılı durum karşısında Suriyelilere sahip çıkmayı kendilerine İslami bir borç olarak gördüklerini kaydetti.

Suriye ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının zor bir imtihan verdiğinin altını çizen Topaca, "Siz değerli kardeşlerimize ülkenizdeki sıkıntılı durum karşısında sahip çıkmayı kendimize İslami bir borç olarak görüyoruz. Burada asla mahsun olmayın. Çünkü burada kardeşleriniz var. Ekmeğimizi, soframızı, sokağımızı, ilçemizi, ilimizi, ülkemizi ve imkanlarımızı sizlerle paylaşmaya her zaman hazırız. Bunu yaparken de asla bir karşılık beklemiyoruz. Bunu sadece Allah rızası için ve Müslüman bir ülke olarak, diğer kardeşlerimize sahip çıkma zorunluluğu olarak görüyoruz" diye konuştu.

Topaca, Hatay'da yaklaşık 270 bin Suriyelinin bulunduğunu ve 15 bin kişinin de kamplarda kaldığını belirtti.

Etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi ve en güzel İstiklal Marşı ile kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Suriyelilerin kaldığı konteynerleri de ziyaret eden Görmez'e Suriyelilerin geleneksel kahvesi olan mırra ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement