Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay'da Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Eğer bir insan iyi bir dost, iyi bir eş, iyi bir kardeş, iyi bir arkadaş değilse Allah'ın da iyi bir kulu olamaz" dedi.

13.04.2015 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Eğer bir insan iyi bir dost, iyi bir eş, iyi bir kardeş, iyi bir arkadaş değilse Allah'ın da iyi bir kulu olamaz" dedi.

Görmez, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.  Görmez, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed ve Birlikte Yaşama Ahlakı, temasını seçme nedenlerinin, resulü hem millete hem yurt dışındaki millet varlığına hem de bütün dünyaya anlatmak olduğunu söyledi.

Bu haftanın sadece Hatay'da kutlanmadığını dile getiren Görmez, şöyle konuştu:

"Yarın Moskova'da belki buradaki topluluğun 10 katı Müslümanlar toplanacak ve bu geceyi kutlayacağız. Muhammed Mustafa'nın doğumunu kutlayacağız. Dünyanın her tarafında Diyanet İşleri Başkanı olarak Cenab-ı Hak bize bunu lütfettiği için, nasip ettiği için hamdediyorum. Senede bir hafta da olsa, milletimizin her ferdine dünyadaki bütün insanlara onun yeryüzüne getirdiği rahmet mesajlarını anlatma fırsatı verdiği için Cenab-ı Hakka sonsuz hamdüsenalar olsun."

Konuyu seçtikten sonra arkadaşlarının, "bu sene açılış programından sonra hangi ile gitmeyi düşünüyorsunuz?" diye sorduğunu belirten Görmez, onlara, dünyaya birlikte yaşama ahlakını ve hukukunun temellerini öğreten Hatay'a gideceğini söylediğini kaydetti.

Hatay'ın tarih boyunca farklı dinlerin, farklı inançların, farklı kültürlerin birlikte, barış içerisinde nasıl yaşanacağını dünyaya göstermiş ruhu ve başkenti olan, ilahi kitaplarda ismi geçen mübarek bir şehir olduğunu aktaran Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim biz zaman zaman büyük meselelerimizi konuşurken, asıl bizi biz yapan, büyük meselelerimizin çözümü olan küçük meselelerimizi unutuyoruz. Bazen bütün ülkelerin meseleleriyle uğraşırız ama kendi beden ülkemizi unuturuz. Kendi beden ülkemize ilahi nefhadan kendisine üfürülen ruhumuzu hapsettiğimizi unuturuz. Bazen bütün dünyayı barıştırmaya kalkışırız ama eşimizle sorunumuz vardır. Kardeşimizle çocuğumuzla sorunumuz vardır. Komşumuzla selamı sabahı kesmişizdir. Öyleyse birlikte yaşama ahlakı nereden başlar? Birlikte yaşama ahlakı önce insanın nefsinde başlar. Önce insan kendisiyle kalbiyle barışık olacak. Benden ülkesinin sahibi olan kalbi bir başkalarına işgal ettirmeyecek. Her birimizi bir ülkeyiz. Hani Şeyh Talip der ya; Zübde-i alemsin sen. Bütün alemin zübdesi, özüdür insan. Her insan bir ülkedir ve o ülkenin, beden ülkesinin içinde bir ruh vardır. O beden ülkesinde bir sultan vardır, biz ona kalp diyoruz. O beden ülkesinin sultanı içinizdeki nefse esir olunca orada barış kalkar, rahmet biter, sevgi yok olur. İşte o zaman o sevgisizlik, o merhametsizlik dilinize yansır önce, sonra davranışlarınıza yansır, sonra ilk önce eşiniz onu hisseder. Sonra komşunuz, çocuklarınız ve derken bu insanlardan oluşan bir toplum şiddet üretir, kötülük üretir ve birlikte yaşama ahlakı sona erer."

Herkesi bu konuda bir test yapmaya davet eden Görmez, önce herkesin eşlerine, benden razı mısın? diye sorması gerektiğini belirtti.

"Eğer burada bir razılık varsa gerisi kolay demektir" diyen Görmez,  "Sonra kardeşlerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza, komşularınıza herkese sorun, işte birlikte yaşama ahlakı böyle başlar. Önce affetmekle bağışlamakla başlar, sonra güzel sözle davranışla başlar ve bir hane olarak bütün dünyayı kuşatır. Eğer bir insan iyi bir dost, iyi bir eş, iyi bir kardeş, iyi bir arkadaş değilse Allah'ın da iyi bir kulu olamaz" ifadelerini kullandı.

Görmez, programın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesin Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

Kuran-ı Kerim, kasideler ve ilahi okunmasıyla devam eden programa, Hatay Valisi Ercan Topaca, çevre il ve ilçe müftüleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Solana sığmayan yüzlerce vatandaş, programı spor salonu dışına kurulan ekrandan takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hatay'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement