Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mekke'de - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mekke'de

Görmez, hac farizası için kutsal topraklarda bulunan gurbetçilerle bir araya geldi.

29.09.2014 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac farizası için kutsal topraklara gelen gurbetçilerle buluştu.

Görmez, Mekke'deki Laba Otel'de düzenlenen etkinlikte, gurbetçilerin, her türlü olumsuzluğa rağmen İslam'ı yaşama ve sonraki kuşaklara öğretme konusunda çaba sarf ettiğini belirtti.

"Aslında her biriniz, birer kahramansınız. Zira yıllar önce anayurdunuzdan ayrıldınız, çoluk çocuğunuzun rızkını temin etmek için terki diyar ettiniz" diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın muhtelif ülkelerine dağıldınız. Ailenizi, annenizi, babanızı, yurdunuzu bırakarak farklı ülkelerde yaşadınız. Ancak oralarda öyle bir şey yaptınız ki o her birinizi kahraman kılan en önemli unsur oldu. Nerede yaşadıysanız dininizi, kimliğinizi, milletinizi, peygamberinizi, inancınızı, kitabınızı, vatanınızı terk etmediniz. Her türlü olumsuzluklara rağmen farklı dünyalar içinde İslam'ı kendi çocuklarınıza öğretmeye devam ettiniz."

- Hac ibadetinin önemi

Hac ibadetinin önemine de değinen Görmez, haccın çok müstesna bir ibadet olduğunu ve insanlara yön verip, yeni bir hayat kazandırdığını vurguladı.

Hz. Muhammed'in doğduğu ve gençliğini yaşadığı, Kur'an-ı Kerim'in ilk vahiylerinin indiği yer olan Mekke'de bulunmanın büyük bir bahtiyarlık olduğuna dikkati çeken Görmez, gurbetçilere, kutsal topraklarda bulunmanın bilincinde olarak, zamanlarını dua ve ibadetle geçirmelerini tavsiye etti.

Toplantıya, Kanada, Avustralya, ABD, Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, Romanya, İsveç, Norveç, Avusturya gibi birçok ülkeden hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen gurbetçiler katıldı. - Suudi Arabistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mekke'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement