Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Müslümanın Müslümanı Katletmesini Istırapla Takip Ediyoruz - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Müslümanın Müslümanı Katletmesini Istırapla Takip Ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Müslümanın Müslümanı Katletmesini Istırapla Takip Ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yemen'in başkenti Sana'da iki ayrı camiye yapılan intihar saldırısında 100'den fazla kişinin öldüğünü hatırlatarak, "Her gün yüzlerce Müslüman, yüzlerce Müslümanı katlediyor.

22.03.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yemen'in başkenti Sana'da iki ayrı camiye yapılan intihar saldırısında 100'den fazla kişinin öldüğünü hatırlatarak, "Her gün yüzlerce Müslüman, yüzlerce Müslümanı katlediyor. Büyük bir ıstırapla bunları takip ediyoruz" dedi.

Afyonkarahisar'daki bir otelde düzenlenen 'Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri İstişare Toplantısı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, son yüzyılda İslam dünyasının kendini aradığını söyledi. Müslümanlar'ın son yüzyıl içinde varlık-yokluk mücadelesi içine girdiğini kaydeden Görmez, şöyle dedi:

" Türkiye'de, İslam dünyasında ve dünyadaki gelişmeleri takip etmekle mükellefiz. Takip etmediğimiz takdirde hizmetlerimizi planlamamız mümkün olmaz. Yüzyıl içinde yaşananlara baktığımız zaman, siyasi ve sosyal gelişmeler, Müslümanları daha çok egemen olmaktan uzaklaştırmıştır. Son yüzyıldaki bütün gelişmeler Müslümanlar'ın aleyhine tecelli etmiştir. İşgaller, istibdatlar, istilalar Müslüman varlıkları baskı altına almıştır. 2015'ten sonra İslam dünyasının geleceğiyle ilgili bir öngörüde bulunmak gerekirse doğrusu Müslümanlar ve İslam gerçeği artarak konuşulmaya devam edecektir. Türkiye'de ve dünyada İslam, en önemli gündem maddesi olmaya devam edecektir. Bu bizim işimizi zorlaştıracak ve daha büyük hazırlık yapmamızı gerektirecek bir durumdur. Bu duruma hazır olmak gerekir."

"MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANI KATLEDİYOR"

Müslüman coğrafyasında iç çatışmaların azalması ve barış girişimlerinin başlamasının hızlanacağını vurgulayan Mehmet Görmez, geçen cuma Yemen'de camilere yönelik düzenlenen intihar saldırılarında 100'den fazla kişinin öldüğünü hatırlattı. Gelişmeleri ıstırapla izlediklerini belirten Görmez, şöyle konuştu:

"Her gün yüzlerce Müslüman, yüzlerce Müslümanı katlediyor. Büyük bir ıstırapla bunları takip ediyoruz. Mezhep çatışmalarıyla ilgili ciddi inisiyatiflerin alınmaya başladığı dönem olacaktır. Bölgede iç çatışmaları durdurmaya yönelik çabalar artacaktır. Birlikte yaşama ahlakı ve hukuku üzerinde bütün Müslümanlar yeniden duracaktır. Bu yüzden bizim bu yıl Kutlu Doğum Haftası temamız 'Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' olmuştur."

"DİYANET BİR İYİLİK HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ"

Avrupa'da İslam'ın birinci gündem maddesi olmaya devam edeceğini aktaran Başkan Görmez, gelecek dönemde ise İslamofobi karşısında etkin çalışmalar yapılacağını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda evrensel bir iyilik hareketine dönüştüğünü söyleyen Görmez, hizmet kalitesinin de bu anlayış çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini kaydetti. Din hizmeti yürüten bir kurumun, toplumun sosyal sorunlarına ilgisiz kalmasının mümkün olamayacağına da dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle dedi:

"Toplumun sosyal sorunlarına ilgi duymayan bir kurumun din hizmeti icra etmesi mümkün değildir. Son yıllarda Diyanet'in 'Bir iyilik hareketine' dönüşmesi son derece önem arz ediyor. İslam toplumlarının bu ülkeye bağladığı umutları gördüğümüz zaman bizim nefes almadan çalışmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün hizmetlerini 3 kategoride ele alabiliriz. İbadetlere yaptığımız rehberlik, cami içi hizmetler, hac ve umre hizmetleri gibi hizmetler bireysel kategoride yaptığımız hizmetlerdir. İyiliğin egemen kılınması, toplumda marufu egemen kılmaya çalışmak gibi toplumsal vazifelerimizi ne kadar yapabildiğimiz üzerinde durmamız gerekiyor. Ümmet kategorisinde, İslam kardeşliğini pekiştirme noktasında yaptıklarımız ve yapacaklarımız da üçüncü hizmet kategorimizdir." - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Müslümanın Müslümanı Katletmesini Istırapla Takip Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement