Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Özgecan'ın Babasına İyilik Ödülü - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Özgecan'ın Babasına İyilik Ödülü

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Özgecan'ın ailesini ziyaret etti. Görmez, baba Mehmet Aslan'a "iyilik" ödülünü teslim etti.

28.03.2015 14:08  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ederek, baba Mehmet Aslan'a "iyilik" ödülünü teslim etti.

Görmez, ziyarette, Özgecan'a Allah'tan rahmet, baba Aslan, anne Songül, kardeşler Beste ve Barış Ali'ye başsağlığı diledi. Görmez'in eşi Hatice Görmez'in duygulandığı görüldü.

HZ. MUHAMMED'DEN ÖRNEK VERDİ

Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in de çocuklarından Hazreti Fatıma dışındakileri hayattayken kaybettiğini hatırlattı.

Görmez, "Sadece Fatıma, kendisinden 6 ay sonra vefat etti. Bir buçuk yaşındaki çocuğu İbrahim vefat ettiği zaman gözlerinden yaşlar aktı. Ona, 'Sen de mi ya Resulallah' dediklerin, 'Kalpler hüzünlenir, gözler yaşarır ama biz Allah'ın razı olmadığı hiçbir şeyi söylemeyiz. Üzgünüz, hüzünlüyüz, mahzunuz ama Allah'ın razı olmayacağı hiçbir şeyi söylemeyiz' dedi" diye konuştu.


Baba Aslan da ziyareti için Görmez ve eşine teşekkür ederek, benzer olayın bir daha yaşanmamasını diledi.

"BUGÜN TESLİM OLMAYANLAR, YARIN ÇOK GEÇ KALACAKLAR"

Allah'ın, tüm dünyada barış, huzur, mutluluk ve güvenliğin tesis edilmesini istediğini aktaran Aslan, şunları söyledi:

"Bunun için de görevlendirdiği kulları vardır. Bütün dünyadaki bu acıları analara, çocuklara yaşatanların güçleri sadece bir nefesten ibarettir. İkinci nefesi alamadıkları takdirde güçlerinin hiçbir işe yaramadığını fark ederek barıştayken teslim olmaları hem kendi nefisleri için hem de bütün insanlığın hayrı için en doğrusudur. Bu anlamda kavganın bittiği gün, bugündür. Bugün teslim olmayanlar, yarın çok geç kalacaklar. Şüphesiz ki yeryüzünde ve gökyüzünde sayısını yalnız Allah'ın bildiği kadar kulları mevcuttur. Bu olgular da Allah'ın aciz, fakir kullarının emrine verilmiştir. Bu anlamda artık herkesin sadece Allah'a kulluk etme bilinciyle Allah'ın yolunda hizmetkar olma zamanı gelmiştir."

BABA ASLAN'A İYİLİK ÖDÜLÜ

Görmez, ziyarette, Türkiye Diyanet Vakfı'nca bu yıl ilk kez düzenlenen "Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan baba Aslan'a, layık görüldüğü "iyilik" ödülünü verdi.


Diyanet İşleri Başkanı Görmez\'den Özgecan\'ın Babasına İyilik Ödülü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Özgecan'ın Babasına İyilik Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • 18c: diyanet 1tırlyon araba alıyorsun birde şofyapıyorsun ben seni tanımam 6 1 Yanıtla
  • 12c: gürmez şovyapma kızların kılıf kıyafet nasıl giydıni sor 6 1 Yanıtla
  • ALOS: PAPA BİLE DİNİNE SİZDEN DAHA SAYGILI, 1 MİLYONLUK MERCEDES SİZE FAKİR HALKIN PARASI İLE ALINDI, İNŞALLAH ZEHİR ZIKKIM OLUR 5 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement