Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ramazan Bayramı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ramazan Bayramı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

27.07.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Ramazan Bayramı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kutlama mesajı yayınladı. Ramazan ayının bitmesinin üzüntüsünü Ramazan Bayramın gelmesiyle sevince bıraktığını belirten Görmez, "Ramazan-ı şerif, her yıl ruhlarımıza güzellik, gönüllerimize zenginlik vermek, iradelerimizi eğitmek ve toplumsal hayata huzur iklimi getirmek üzere yücelerden gelen bir kutlu misafirdir. Bu kutlu misafiri, bir yıl sonra tekrar karşılamak üzere geldiği yüceler katına "elveda ya şehr-i Ramazan" diyerek hüzünle uğurluyoruz. Ancak bu üzüntümüz Mübarek Ramazan Bayramına kavuşmakla yerini sevince bırakıyor" dedi.

Bayramların mutluluğun ve sevincin hakkını verme günleri olduğunu ifade eden Görmez, şunları aktardı:

"Her sene ilahi bir armağan gibi gelen bayramlar, imanı bir, vicdanı bir olan kullara Rabbimizin armağanıdır. Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran mukaddes vakitlerdir. İslam şeari olan bu bayramlar, Müslüman kalma bilincimizi diri tutan ve İslam milletlerine tarih sahnesinde süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, bizim için büyük bir nimettir. Her nimetin sorumluluğu vardır. Bayramlar, hakkın, hakikatin, adaletin, iyinin, güzelin, mazlumun, fakirin, açın, kimsesizlerin ve muhtaçların yanında olma zamanlarıdır. Bu bayram Kuran'ın, Sevgili Peygamberimiz'in (sas) ve ondan evvel yeryüzünü şereflendiren diğer peygamberlerin sözünün Hak'tan olduğunu ve hak olduğunu idrak edenlerin bayramıdır. Bayramlar mutluluğun, sevincin, muştunun hakkını verme günleridir. Bayramlar, Müminlerin her zamankinden daha çok kaynaştığı, bir olduğu, diri olduğu, hüzün ve sıkıntıların paylaşıldığı, neşe ve sevinçlerin evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere yayıldığı zaman dilimleridir."

İslam ülkelerinde yaşanan olaylardan dolayı bayramını bayram gibi yaşayamayan Müslümanların oluğunu söyleyen Görmez, şunları ifade etti:

"Bugün üzülerek görüyoruz ki Filistin'de, Kudüs'te, Gazze'de, Myanmar'da, Arakan'da, Suriye'de, Irak'da, Mısır'da ve daha birçok İslam beldesinde Rabbin yüce katında bayramı hak ettiği halde, zalimlerin silahlarının gölgesinde olmaktan ötürü bayramını bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimiz var. İftar sofralarına, sahur sofralarına atılan bombalarla yüreklerine ateşler düşmüş, ocakları başlarına yıkılmış nice din kardeşlerimiz var. Bu kutlu ayda bile, insanlıktan nasibini alamamış kişilerce katledilip, daha bayramlığını giyemeden bembeyaz kefene sarılan küçücük masum çocuklarımız var. Öpülesi elleri evlat kanına bulaşmış, yüreği atılan bombalarla parça parça edilmiş analarımız, çaresizlik girdaplarına itilmiş babalarımız var."

Ramazanlar ve kutlu bayramlar, insanlık ve İslam alemi için tekrar dirilişin habercisi olduğunu ifade eden Görmez, şunları söyledi:

"Bizler biliyoruz ki hala yaşıyor olduğumuz mübarek Ramazanlar ve kutlu bayramlar, insanlık ve İslam alemi için tekrar tekrar dirilişin muştusu ve habercisidir. Biliyor ve Allah'a dua ediyoruz ki, bugün bu bayram vaktinde üzerimize sağanak sağanak yağan rahmet yağmurları, insanlık için ve bilhassa İslam alemi için umut çiçekleri büyütürken, zalimlerin içini yakan ateşe, öfkeye ağır bir tokat mahiyetindedir. İnanıyoruz ki bayramlarımız; aç bırakarak doyanlara, sömürerek alanlara, mazlumu ezerek iktidar olanlara ve en az kendileri kadar yaşama hakkına sahip olan güçsüz insanlara dünyayı dar, vatanını mezar eden zihniyete, Allah'ın ve Hakk'ın yanında olmanın, bunun gibi daha nice bayramlar ve zaferler getireceğinin korkusunu yaymaktadır."

Bayramın Türkiye'ye güven ve huzur ortamının kalıcı hale gelmesini dileyen Görmez,

"Bayramın neşe ve mutluluğunu hep birlikte paylaşalım. Yüce Rabbimizin bizlere katından bir müjde ve mükafat olarak sunmuş olduğu bayramlarda varlık sebebimiz olan anne-babalarımızı; hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirelim! Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla mutlaka tanıştıralım. Aile büyüklerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, arkadaş ve dostlarımıza hürmet ve muhabbetlerimizi gösterelim. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım! Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, mahkümların ve kimsesizlerin tebessümü ile bayramlarımızı aydınlatalım! Hastane köşelerinde şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım. Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım! Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim! ve şunu asla unutmayalım! İnsanlığın ümidiyiz biz. Bayramı kendi adımıza değil insanlık adına yaşayalım. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi; mutluluğumuz dünyanın dört bir yanındaki acılara teselliler sunsun. Bayramınız mübarek olsun!

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, gönül coğrafyamızın, yurt dışındaki millet varlığımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyor; bayramın ülkemizdeki güven ve huzur ortamının kalıcı hale gelmesi; son yıllarda bayramlara hep buruk giren ve bir türlü istikrara kavuşamayan İslam dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi, İslam ülkelerinin tekrar barış ve esenliğin diyarı olması için Allah'a dua ve niyaz ediyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ramazan Bayramı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement