Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Ramazanlara Buruk Giriyoruz" - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Ramazanlara Buruk Giriyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Ramazanlara Buruk Giriyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bizler burada güzel güzel iftar sofralarında neşeyi huzuru sevinci birlikte paylaşırken birbirimizin yüzüne bakarak tebessümlerimizi paylaşırken, bizimle bu sevinci paylaşamayan İslam coğrafyasında muhtelif yerlerinde gerçekten acılar içerisinde kıvranan kardeşlerimiz var onları unutmamamız gerekiyor" dedi.

12.07.2014 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bizler burada güzel güzel iftar sofralarında neşeyi huzuru sevinci birlikte paylaşırken birbirimizin yüzüne bakarak tebessümlerimizi paylaşırken, bizimle bu sevinci paylaşamayan İslam coğrafyasında muhtelif yerlerinde gerçekten acılar içerisinde kıvranan kardeşlerimiz var onları unutmamamız gerekiyor" dedi.

Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Hz. Hasan sempozyuma katılmak için şehre gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez iftarda şehit aileleri, gaziler, huzurevi sakinleri, sevgi evleri çocukları ve mülteciler ile bir araya geldi.

İl Müftülüğü'nce Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesisleri'nde düzenlene program ilahi dinletisiyle başladı. İftar programına Sivas Valisi Alim Barut, İl özel idaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, vali yardımcıları Ömer kalaylı ve Mustafa Aydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile çok sayıda din görevlileri ve öğretim üyeleri katıldı. Prof. Dr. Mehmet Görmez yemekten sonra yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

"RAMAZANLARA BURUK GİRİYORUZ"

Son yıllarda her ramazana buruk bir şekilde girildiğini ifade eden Görmez, "Tabi Bizler burada güzel güzel iftar sofralarında neşeyi huzuru sevinci birlikte paylaşırken birbirimizin yüzüne bakarak tebessümlerimizi paylaşırken, bizimle bu sevinci paylaşamayan İslam coğrafyasında muhtelif yerlerinde gerçekten acılar içerisinde kıvranan kardeşlerimiz var onları unutmamamız gerekiyor. Her zaman acıyla giriyoruz. Her iftar sofrasına acılarla oturuyoruz. Onun için dualarımızla öncelikle, Rabbimiz dünyanın neresinde olursa olsun Irak'ta Suriye'de Afrika'da Asya'da bizimle aynı iftar sevincini paylaşamayan bütün kardeşlerimize bir an önce hak, özgürlük. Adalet çerçevesinde şefkat ve merhamet lütfetsin ve bir an önce içinde bulunduklar o kötü halden kurtulmalarına ramazanı, iftarı teravihi, kadir gecesini, bayramı vesile kılsın diye dua ediyoruz" dedi.

"MAĞDURLARIN, UMUT BAĞLADIĞI BİR MİLLET VAR O DA SİZSİNİZ"

Burada iftar sofraları huzur içerisinde paylaşıldığını ifade eden Görmez, "Birkaç gecedir Gazze'ye zalimce saldırdılar yapıldı hep beraber izliyoruz. 25 tane masum çocuk evlerinde uykularındayken bir sahur vakti tepelerine binen bombalarla katledildi. Bunları bütün dünya izliyor. Hepimiz gerçekten bu konuda son derece üzgünüz. Onun için cenabı hak bütün bu İslam coğrafyasına yeniden barışı huzuru adaleti, şefkati, merhameti lütfetsin diye dua etmeliyiz. Aslında bugünde ifade ettim, bütün bu haller kalıcı değil geçicidir. Bunlar geçecektir inşallah. Ancak şunu söyleyeyim dünyanın neresinde olursa olsun her mazlumun umut bağladığı bir millet vardır. Bu cümlemi lütfen unutmayın. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların, mağdurların, umut bağladığı bir millet var, o da sizsiniz. Onun için bizim bunu dikkate alarak birliğimizi beraberliğimizi daha güçlü hale getirmek için çalışmalıyız. Dünyada büyük sorunlar var. İslam dini ve İslam ümmeti tarihini en zor süreçlerinde geçiyor. Bütün bu dünyalarda ne kadar mazlum, mağdur varsa umut bağladığı bir millet var. O da sizsiniz" şeklinde konuştu.

"İSLAMA MENSUBİYETİMİZİN ÜSTÜNE HİÇ BİR ŞEYİ ÇIKARMAMALIYIZ"

Görmez, "Bizim farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, asla farklılıklarımızı bir ayrıştırmaya dönüştürmeden, Müslüman kimliğimizin ve Islama mensubiyetimizin üstüne hiç bir şeyi çıkarmamalıyız. Bir ırka mensubiyeti, bir kabileye mensubiyeti, bir cemaate, bir mezhebe, bir meşrebe mensubiyetimizi İslama olan, sevgili peygamberimizi Muhammed Mustafa'ya olan mensubiyetimizin üstüne asla çıkarmamalıyız. ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz" dedi.

"DEVLET YETİMHANE KURAR AMA YETİM BAŞI OKŞAYAMAZ"

Görmez, yetimler mülteciler, kimsesizler sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Devlet yetimhane kurar ama yetim başı okşayamaz. Devlet mülteciler için çadır kentler kurar ama onların kalpleri arasına merhamet şebekesi kuramaz. Onlar bize düşüyor. Devlet üstüne düşeni yapacak, bizde o kardeşlerimizle birlikte barış içerisinde yaşamananın ahlakını, hukukunu birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görmez İftardan sonra karayolu ile Ankara'ya gitti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 'Ramazanlara Buruk Giriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement