Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr."İçinde yaşadığımız şehrin, toplumun hatta insanlığın sosyal yaralarını sarmayı, kırık kalpleri tedavi etmeyi din hizmetimizin ayrılmaz bir parçası olarak görmezsek görevimizi hakkıyla ifa etmiş olmayız" dedi.

18.04.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,

"İçinde yaşadığımız şehrin, toplumun hatta insanlığın sosyal yaralarını sarmayı, kırık kalpleri tedavi etmeyi din hizmetimizin ayrılmaz bir parçası olarak görmezsek görevimizi hakkıyla ifa etmiş olmayız" dedi.

Görmez, Adana Müftülüğü'nün Hurmalı Mahallesi Adana- Mersin D-400 karayolundaki yeni hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Adana'ya yakışacak bir müftülük binasının temelini atmaktan mutluluk duyduğunu çünkü artık il müftülük binalarının fonksiyonlarının ve personelin görev tanımlarının değiştiğini söyledi.

İl müftülüklerine sıradan bürokratik mekanizmaların işlediği binalar gözüyle bakmadıklarını belirten Görmez, şöyle konuştu:

"Artık il müftülük binalarımızı şehirlerimizin bütün manevi nabzını tutan, şehrin bütün manevi sorunlarının tedavi edildiği bir mekan olarak gördüğümüz için burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Öyle bir dinin mensuplarıyız ki herhangi bir yaralı kalbi tedavi etmeyi, din hizmetinin ayrılmaz bir parçası olarak görmemiz lazım. İçinde yaşadığımız şehrin, toplumun hatta insanlığın sosyal yaralarını sarmayı, kırık kalpleri tedavi etmeyi din hizmetimizin ayrılmaz bir parçası olarak görmezsek görevimizi hakkıyla ifa etmiş olmayız. İl müftümüz Adana'da 2 bin din görevlisi olduğunu söyledi. 2 bin kişinin manevi hayata hizmet ettiği bir şehirde sokak çocukları, kötü alışkanlıklar, kendi haline terk edilmiş ve unutulmuş fakir ve yaşlı bir insan asla olmamalı. Bu nedenle il müftülük binalarımızın daha çok bu konulara eğilmelerini istiyoruz."

-"Şehirlerin tıpkı insanlarınki gibi ruhları vardır"-

Kendileri için caminin ve camide yürütülen hizmetin çok önemli olduğunu ifade eden Görmez, şunları kaydetti:

"Sabah namazlarına bu şehirden kaç insanın katıldığı, cuma günleri kaç gencimizin, çocuğumuzun camiyle buluştuğu elbette bizim için önemlidir ama bu şehirde sokağa terk edilmiş kaç çocuk, kendi haline terk edilmiş kaç engelli var, alkol tüketimi ne oranda, kötü alışkanlıklar var mı, çocuklara, gençlere, ilkokul çocuklarına kadar inmiş herhangi bir sorun var mı, bunu bilmek de zorundayız. Mevsimlik işçiler buraya geldiğinde ne tür sorunlar yaşıyor, bütün bunlardan haberdar olmamız gerekli. Bunlarla ilgilenen devletimizin farklı birimleri, sivil toplum örgütleri var ancak diyanet teşkilatına, din görevlilerine bütün bunlardan haberdar olarak koordinasyonu sağlamada önemli vazifeler düştüğüne inanıyorum. Sadece imamların bürokratik işlerinin nasıl yürütüleceğine karar verilecek bir bina olsaydı buranın temel atma töreninde dahi bulunmazdım, sizi yormaz ve buraya davet etmezdim ama şehirlerin tıpkı insanlarınki gibi ruhları vardır. O ruh çöktüğü zaman istediğiniz kadar hizmet edin, o şehre altyapılar döşeyin, kanallar kurun önemli değil. Elbette medeniyet bu hizmetlerle başlar ama gönüller arasındaki kanallar, yürekler arasındaki ilişkiler iyi kurulmazsa onların yaptıkları da heba olur."

Binanın yapımı için gereken 250 bin liranın yüzde 1'lik kısmını kendilerinin karşıladığını belirten Görmez, "Biliyorum ki geri kalanını Adanalı hayırsever iş adamları bana bırakmaz. Şimdiden katkıda bulunacak herkese en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Mimarımıza da teşekkür ediyorum. İl müftülük binaları sıradan bir kamu binası olmamalı. Prestijli, kimliği olan, tarihimizden ve dini mimarimizden esintiler içeren binalar olmalı" diye konuştu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Adana Müftülüğü'nün çok müsait olmayan şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğini belirterek, "Temeli atılacak bina ile görevinin önemine ve özelliğine, Adana'ya yakışan bir hizmet binasına kavuşacağız. Binanın yapımına hepimiz madde ve manevi destek vereceğiz" dedi.

Daha sonra, yaklaşık 5 bin 500 metrekare alanda yapılacak, 5 katlı, Osmanlı- Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak binanın temeline Görmez, Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından butona basılarak ilk harç atıldı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement