Diyanet İşleri Başkanının Sözü Organ Bağışına İkna Etti - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanının Sözü Organ Bağışına İkna Etti

Diyanet İşleri Başkanının Sözü Organ Bağışına İkna Etti

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 5 hastaya nakledilecek Devlet Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Başkanı Dr. Yücesan: ''Özellikle Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın 'Organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır' sözünü dikkate alan aile çok cesurca.

17.10.2014 02:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen Burhan Güleç'in organları 5 hastaya nakledilecek.

Altınordu ilçesinde 4 gün önce geçirdiği beyin kanamasının ardından Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 62 yaşındaki 5 çocuk babası Burhan Güleç'in beyin ölümü gerçekleşti.

Daha sonra doktorların görüştüğü acılı aile, organların bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine Samsun ve Antalya'dan gelen uzman ekipler, Güleç'in karaciğer, böbrekleri ve korneaları operasyonla aldı.

Güleç'in karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine, böbreklerinin biri Pamukkale Tıp Fakültesine, diğeri Cerrehpaşa Tıp Fakültesine ve korneaları ise 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde bekleyen iki ayrı hastaya götürüldü.

Aile Mehmet Görmez'in sözüyle ikna oldu-

Ordu Devlet Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesine durumu anlattıklarını ve organ bağışının öneminden bahsettiklerini ifade etti.

Yücesan, şöyle konuştu:

"Hastanın beyin ölümün gerçekleştiği kararına vardıktan sonra durumu aileyle paylaştık. Aileye beyin ölümünü anlattık. Aile metanetli bir duruşla durumu karşıladı. Aile ile yapmış olduğumuz görüşmede gerek eşi Emine Hanım ve gerekse çocukları organ bağışına çok olumlu yaklaştı. Özellikle Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın 'Organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır' sözünü dikkate alan aile çok cesurca ve kahramanca karar verdi. Aileye bu sözü hatırlatmamız ve organ bağışını doğru şekilde anlatmamız bağışın yapılmasında oldukça etkili oldu. Mehmet hocamızın bu fetvasından dolayı aile olaya daha sıcak baktı. Ben kendilerine insanlık adına çok teşekkür ediyorum. Ailemizin sayesinde iki kişinin dünyasını aydınlatacağız. 3 kişinin de yeniden hayata tutunmasını sağlayacağız. Allah aileden razı olsun."

Dursun Hasan Güleç de acıların en büyüğünü yaşadıklarını ancak organ bekleyen 5 hastaya umut olacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Onların babama edeceği dua hepimize yeter" dedi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanının Sözü Organ Bağışına İkna Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement