Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Aile Okulu Semineri - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Aile Okulu Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı\'ndan, Aile Okulu Semineri

Bolu’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Aile Okulu Semineri’nde konuşan Doktor Semin Güler Oğurtan, aile yapılarında yaşanan olumsuzluklara, boşanmalara ve kadınların yaşadıkları zorlukların sebeplerini anlattı.

19.12.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Aile Okulu Semineri'nde konuşan Doktor Semin Güler Oğurtan, aile yapılarında yaşanan olumsuzluklara, boşanmalara ve kadınların yaşadıkları zorlukların sebeplerini anlattı.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Din Rehberlik Daire Başkanı Sadide Akbulut, Bolu İl Müftüsü İzami Turan müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerde konuşan Doktor Semin Güler Oğurtan, "Türk aile yapısında zaman zaman gördüğümüz durumlar hepimizin içini acıtıyor. Mesela yıllarca bekar yaşamış erkekler evlendikleri zaman çoraplarını bile evde sağa sola atarak yaşıyorlar. Kadın gelip bize anlattığı zaman hayretle içinde kalıyoruz. Erkek için evin düzeni çok önemli değildir. Ancak biz kadınız. Evin düzeninden biz sorumluyuz. Erkek ev hayatında uyum sağlayamadığı zaman evliliklerde huzursuzluk çıkıyor" dedi.

Doktor Semin Güler Oğurtan, "Evliliklerde çiftlerin birbirine anlamaması durumunda karakter uyumsuzluğuna dönüştüğü söyleniyor. Aslında bunun karakter uyumsuzluğu ile alakası yok. Bunun adı alışkanlık uyumsuzluğudur. Evliliklerde hangi alışkanlıktan vazgeçilir hangisinden vazgeçilmez bunların konuşulması gerekiyor. Evliliklerin ilk 5 yılında sevgi aşk derken bir anda geçiyor. 5 yıl sonra sıkıntılar ortaya çıkıyor" diye konuştu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Aile Okulu Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement