Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ahlat Buluşması - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ahlat Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığı\'nın Ahlat Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, Ahlat’ın Anadolu’nun Müslümanlık kapısı olduğunu söyledi.

14.07.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, Ahlat'ın Anadolu'nun Müslümanlık kapısı olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Ramazanda Buluşalım" programları çerçevesinde Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen Alkan, medrese öğrencileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İlçede bulunan Akgün Restoranda Ahlat İlçe Müftülüğü'nün organizasyonu ile düzenlenen yemeğe İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, bazı din görevlileri ve medrese öğrencileri katıldı. Düzenlenen iftar yemeğinin ardından açıklama yapan Alkan, mübarek Ramazan ayı vasıtasıyla kimsesizlerin kimsesi olma çabası içerisinde olduklarını ifade ederek, bu farkındalığı oluşturmak için de illerde Ramazan Buluşmaları düzenlediklerini söyledi. Alkan, "Başkanlığımızın Ramazan Buluşmaları programı çerçevesinde Bitlis ve Ahlat'a görevlendirildik. Ramazan Buluşmalarımızın temel amacı bu Ramazan verilen temanın bütün yurdumuzda farkındalık oluşturularak, canlı bir şekilde yaşanmasıdır. Bu yılki temamız 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman'dır. Bu tema çerçevesinde amacımız ülkelerindeki savaştan dolayı bize iltica etmiş, sığınmış, Suriyeli kardeşlerimizin, yetimlerin, gariplerin, evsizlerin, yolda kalmışların, huzur evinde bir sese, bir sevgiye muhtaç olan tüm yaşlılarımızın da Ramazan vasıtasıyla kimsesi olma hedefinde koşturmak. Biz bu farkındalığı oluşturmak için illerde Ramazan Buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle Bitlis'e geldik. Burada ki Ramazan yaşantısını, yoğunluğunu ve coşkusunu bizzat yaşadık. Ahlat ilçemizde de Müftülüğümüzün misafiri olarak Kur'an Kursu öğrencilerimizle beraber bir iftar ettik. Bundan dolayı da ilçe Müftülüğü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah hiç kimseyi kimsesiz bırakmasın. Bizler kimsesizlerin kimsesi olalım. Bu bilinci aramızda yayalım. Ramazan vesilesiyle de bunu daha canlı halde tutalım" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, "Bu yılkİ Ramazan ayının ana teması olarak belirlenen 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman' doğrultusunda müftülük olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ihtiyaç sahibi insanlara, kimsesizlere ve evinden uzak ailesi ile aynı sofrada oturamayanlarla aynı sofrada oturmak, onlarla soframızı paylaşmayı hedefledik. Bu akşam da müftülük olarak, Türkiye Diyanet Vakfı olarak ilçemizde bulunan yatılı Kur'an kursu öğrencileri ve Arapça eğitim gören medrese öğrencilerine iftar verdik, onlarla beraber aynı sofrada bulunduk. Bir nebzede olsa inşallah yalnızlıklarını paylaştık. Zira Ramazan ayını farklı kılan da budur; paylaşmaktır, kaynaşmaktır, kucaklaşmaktır. Bizim toplum olarak buna ihtiyacımız var. Bu aynı zamanda manevi bir sorumluluktur. Toplumda herkes üzerine düşeni veya yapabileceğini yaparsa birçok şey halledilmiş olur. Yerine göre bir tebessüm veya güzel bir söz bile çok şey ifade eder. Yeter ki gönlümüzü açalım, soframızı açalım. İnşallah bu rahmet ayında muhtaç olduğumuz Allah'ın Rahmetinden nasibimizi alırız. Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsilen iftar soframızda bulunan Destek Hizmetler Daire Başkanı Murat Alkan hocamızın bu iftar soframızda bulunmaları öğrencilerle aynı sofrada bulunmaları çok daha anlamlı oldu. Bu hususta bizleri unutmayan ve bu rahmet ayında yalnızlığımızı paylaşan, uzaklık tabirini ortadan kaldıran, sürekli bizlerle beraber olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmetlerimiz katlanarak devam edecektir" dedi.

"AHLAT ANADOLU'NUN MÜSLÜMANLIK KAPISIDIR"

Kısa bir süre zarfında ilçede birkaç yeri ziyaret ettiğini de belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, ilçede ki tarihi dokunun etkileyici olduğunu vurgulayarak, Ahlat'ın Anadolu'nun Müslümanlık kapısı olduğunu söyledi. Alkan, "Ahlat'a ilk defa geldim. Ahlat tabiri caizse ecdadımızın ayağa kalktığı bir yer. Atalarımızın burada neşri nema bulduğu, geçtiği yer. Ata toprağına gelmiş biri olarak duygularımı ifade edebilirim. Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret ettim. Hakikaten duygulandım. Seyitlerin, şeriflerin burada ecdadımızın mezar taşları var. Bu mezar taşları üzerinde kitabeleri ve dualarda bulunuyor. Daha sonra Peygamber Efendimizin (sas) sahabesi Muaz Bin Cebel'in oğlu Abdurrahman Gazi Hazretlerini de ziyaret ettik. Oldukça etkilendik. Demek ki İslam orduları ilk dönemden itibaren bu bölgeyi Müslümanlaştırmak üzere gelmişler ve burası Anadolu'nun İslam'ı için kapı haline gelmiştir. Ahlat Anadolu'nun Müslümanlık kapısıdır. Bundan dolayı da Ahlat'ta bulunmaktan çok mutluyum. Ahlat'ta yaşayan tüm din kardeşlerimize hususen selam ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ahlat Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement