Diyanet-Sen'den "Diyanetime Dokunma" Eylemi - Son Dakika
Politika

Diyanet-Sen'den "Diyanetime Dokunma" Eylemi

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bilecik ve Kütahya'da, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri tarafından "Diyanetime Dokunma" eylemi yapıldı.

19.01.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bilecik ve Kütahya'da, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri tarafından "Diyanetime Dokunma" eylemi yapıldı.

Bursa'da Şehreküstü Meydanı'ndaki il müftülüğü önünde toplanan grup adına açıklama yapan Diyanet-Sen Bursa Şube Başkanı Yüksel Gümüş, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan acımasız saldırılara tepki amacıyla toplandıklarını söyledi.

Gümüş, Diyanet İşleri Başkanlığına saldırı dilini kullananların, iyi niyetten yoksun ve ön yargılı insanlar olduğunu, bunun hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemeyeceğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı Kur'an-ı Kerim'i dinleyebilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek ellerimizden kayar gider. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bizim bir ve bütün olmamız gerekir. Bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanet İşleri Başkanlığına sahip çık."

Diyanet-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı İsmail Yıldırım, son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığına sistematik bir şekilde yapılan saldırıları kınadı, herkesi bu kuruma sahip çıkmaya davet etti.

Kurumun itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, "Diyanete dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez" diye konuştu.

-"Yüce Allah, tuzakları bozandır"

Diyanet-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Sefahattin Çiloğlu da Çanakkale Müftülüğü önündeki eylemde "Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıları 'Fransa çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar, İstanbul'da yaşanan saldırı için 'katliam ülkesi' diyebiliyor" dedi.

Çiloğlu, Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını, bunu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için toplandıklarını belirtti.

Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bir olunması gerektiğini dile getiren Çiloğlu, "Dillerinden kin dökülenlerin Diyanete dair tek bir olumlu cümle kurmayanların, Diyanetin kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki vatanlarını yaşanmaz bilenler, yatanlarını yaşanmaz kılanlardır" ifadelerini kullandı.

Diyanet-Sen Yalova Şubesi Başkanı Şuayip Akgün de Uğur Mumcu Kültür Merkezi önündeki basın açıklamasında, son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırıların ülkeye, ümmete yönelik büyük komplonun yalnızca bir ayağı olduğunu anlattı.

Bu saldırının sistematik şekilde hazırlanmış bir komplo ürünü olduğunu belirten Akgün, şöyle devam etti:

"Unutmasınlar ki Yüce Allah, tuzakları bozandır. Söz konusu fetva ile ilgili dile getirilen söylemlerin Diyanet İşleri Başkanlığının söylemleri olmadığı, bu söylemlerin entrika ve tuzaklarla kaleme alındığı kamuoyunun bilgisindedir. Bizler, ahlak ve vicdan mücadelesini veren Türkiye'nin en büyük sivil toplumu örgütü olarak geçmişte araç meselesinde hayata geçirilmek istenilen saldırı ile bugün yapılan saldırıyı da aynı kaynak olarak görüyoruz. Bu sebeple toplumun en kıymetli yol gösterenleri olan din görevlilerine yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyoruz."

Bilecik Müftülüğü binası önündeki eylemde Diyanet-Sen Bilecik Şubesi Başkanı İbrahim Çelik de Diyanet İşleri Başkanlığına dair saldırı dilini kullananları, "iyi niyetten yoksun", "ön yargılı" insanlar olarak nitelendirdi.

Ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan bu kuruma yapılan saldırılara karşı olduklarını ifade eden Çelik, "Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir, diri ve iri olduk, bugün yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir, bütün, iri ve diri olacağız" dedi.

Diyanet-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Nazif Kocaçoban da İl Müftülüğü önündeki eylemde, Diyanet İşleri Başkanlığına karşı saldırı dilini kullananların dün de bugün de aynı yerden beslendiklerini ancak kendilerinin bu saldırılar karşısında birlik içerisinde olacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Diyanet-Sen'den 'Diyanetime Dokunma' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement