Diyanet-sen, Din Görevlilerine Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Diyanet-sen, Din Görevlilerine Sahip Çıktı

Diyanet-sen, Din Görevlilerine Sahip Çıktı

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, bazı medya organlarında cami görevlileri hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu belirterek, iddialara cevap verdi.

13.08.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, bazı medya organlarında cami görevlileri hakkında asılsız iddialarda bulunulduğunu belirterek, iddialara cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında Fatih ve Maraşlılar Camilerinde dışarıdan gelen ve camilerde sohbetler ile cihad yanlısı çağrıda bulunan kişilerin bulunduğu, bu duruma cami görevlilerinin göz yumduğu şeklinde iddialar yer almıştı.

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, 10 Ağustos 2015 tarihinde basında çıkan haberler gerçek bilgi ve belgelere dayanmadığını vurguladı.

Emin Çil, "Gerçek dışı iddialar Diyanet camiasını ve dindar tüm vatandaşlarımızı üzmüş ve zan altında bırakmıştır. Sadece zan, iftira ve yanlış bilgi ve duyumlara dayalıdır.

DEAŞ'çı olanların o mahalleden çıkmasını bahane ederek hedef saptırmak istemişler ve o mahalledeki camilerimizi hedef göstermişlerdir. Bu tür haberleri kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Kaldı ki toplumun önderleri olan din görevlilerimiz böyle bir olaya alet olamazlar. Onlar vebali büyük böyle İslam dışı bir oluşumun farkında olup, bu tür oluşumları engelleyen önder kimselerdir. Bu tür haberler camiamızı rencide etmiştir. Diyanet gibi örnek ve önder bir kurumu yıpratma amaçlıdır.

Adıyaman terörün en yoğun olduğu dönemlerde bile hiçbir terör örgütüne prim vermemiştir. Her zaman bir huzur kenti olmuştur. Bunu birileri bozmaya çalışsa da hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. En başta da Din görevlileri buna karşı duracaktır.

Başta basınımız olmak üzere tüm kamuoyuna bu tür haberleri yaparken daha duyarlı olmalarını davet ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet-sen, Din Görevlilerine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement