Diyanet-sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başa'dan Kutlu Doğum Mesajı - Son Dakika
Yerel

Diyanet-sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başa'dan Kutlu Doğum Mesajı

Diyanet-sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başa\'dan Kutlu Doğum Mesajı

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başar bir mesaj yayınladı.

13.04.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başar bir mesaj yayınladı.

Başar, "Kutlu Doğum haftalarının bir şov ve ticaret malzemeleri haline getirilmemesi gerektiğini" dile getirerek şöyle dedi, "1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında farklı temayla kutlanan Kutlu Doğum Haftasının Bu yılki teması Hz Peygamber, Tevhid ve Vahdet olarak belirlenmiştir. Zalimin ve Zulmün kol gezdiği, fitne atlarının cirit attığı İslam Coğrafyalarının yeniden tek yürek ve tek birlik olması için tevhid ve vahdete ihtiyacımız var. ve bunun tesisinde Alemlere rahmet Hz Peygamberin (a.s.) yaşamının ve söylemlerinin yeniden dünyaya, özellikle de İslam diyarlarına hakim olması gerekmektedir. Dünya mazlumlarının ve ümmet-i Muhammed'in umudu ve ümidi olan Ülkemizdeki fitne ateşini de söndürebilmemiz için batıla karşı, fitneye karşı, zulme karşı tek ses olup haykırmalıyız. Bunun en güzel yöntemi de Tevhid ve vahdette birleşmek olacaktır. Kur'an inananların kardeş olduğunu ve yine İnananların Allah'ın ipine sarılması gerektiğini dile getirmiştir. Bu bütün Müslümanların ümmet bilinciyle hareket etmesi gerektiğini bizlere öğretmektedir. Ülkemiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bir temayla Ümmetin uyanmasına ve yeniden diriliş ruhunu kazanmasına yardımcı olacak programlar düzenlemekte, bu yıl ki programların Slogan metnini de " İnsanlığı yüceltmek, İnsanlığı Diriltmek İçin Gelin Birlik Olalım" olarak belirlemiştir. Bu İnsanlık birliğini ve beraberliğini sağlayacak olanlar biz Müslümanlarız. Özellikle Ülkemizin ve Başkanlığımızın bu konudaki çabaları ve katkıları her kesimden takdir toplamaktadır. Bunu yaparken riyadan ve şovdan uzak durmamız gerekiyor. Kutlu Doğum haftalarını "Ticaret, reklam ve propaganda malzemesi haline getirilmemesi kanaatindeyiz. Kutlu Doğum Haftalarını; Ruhuna yakışır bir şekilde sade ve tefekkür haftaları olarak kutlamalıyız.

İlimizde Erzurum Müftülüğü tarafından ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş Hocamızın katılımıyla 14 Nisan 2016 tarihinde Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan konferansa tüm Erzurumlu hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Bu program bir anma etkinliği değildir. Hz Peygamberi anlama, anlatma ve O'nun yaşam tarzını tefekkür etme haftasıdır. O yüzdendir ki ; Efendimizin hayat felsefesini anlamayı ve anlatmayı Rabbim bizlere nasip etsin. İnsanlığı ve İslamı yüceltmek için Bir ve Beraber olmak ümidiyle Kutlu Doğum Haftanızı kutluyor. Yeni bir dünyanın kapılarının açılmasına vesile olmasını diliyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet-sen Erzurum Şube Başkanı Murat Başa'dan Kutlu Doğum Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement