Diyanet-Sen Genel Başkan Bayraktutar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet-Sen Genel Başkan Bayraktutar Açıklaması

Diyanet-Sen Genel Başkan Bayraktutar Açıklaması

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Mehmet Bayraktutar, "Başörtülü bir hanımefendiye başka bir hanımefendinin müdahalesi, daha evvel İstanbul'daki kısa şort giyen bir hanımefendiye bir erkeğin müdahalesi gibi. Bunların hiçbirisini kabul etme durumunda değiliz.

15.02.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Mehmet Bayraktutar, "Başörtülü bir hanımefendiye başka bir hanımefendinin müdahalesi, daha evvel İstanbul'daki kısa şort giyen bir hanımefendiye bir erkeğin müdahalesi gibi. Bunların hiçbirisini kabul etme durumunda değiliz." dedi.

Bayraktutar, Diyanet-Sen Siirt Şubesince Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Toplantısı'nda, sendikaların ve sivil toplum hareketlerinin milletin iradesinin idareye yansıtılması olduğunu söyledi.

Sendikacılığın önemine vurgu yapan Bayraktutar, "Bunu aşarsanız 28 Şubat gibi 5 çete haline dönüşürsünüz, milletin iradesine gem vuranların bu milletin örf, adet ve geleneğiyle kavga eder hale gelirsiniz. Bu da Türkiye'de 2010 yılına kadar hep bu hallerde olmuştur. Milletin seçtikleri, idarecilerle kavga etmişlerdir. Yönetsel milliyetçilikleri ve dini yaşantıları problem haline getirmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Geçmişte dedesinin sarık taktığı için tarladan evine dönüşü sırasında kolluk kuvvetlerince dövüldüğünü dile getiren Bayraktutar, şunları söyledi:

"Bu, milletin değerleri ve yaşantısıyla kavga etmenin, ona karşı gelmenin, o milleti kabul etmemenin ve yaşantısına müdahale etmenin örneğidir. Başörtülü bir hanımefendiye başka bir hanımefendinin müdahalesi daha evvel İstanbul'daki kısa şort giyen bir hanımefendiye bir erkeğin müdahalesi gibi. Bunların hiçbirisini kabul etme durumunda değiliz. İslami anlayış içerisinde kardeşliği ve beraber yaşamayı, insanların iradesinin tecellisinin gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti yapmamız gerekiyor."

Toplantıya Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın da arasında yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet-Sen Genel Başkan Bayraktutar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement