Diyanet-sen, KKTC'de Ki Bazı Camilerde Ezanın Yasaklanmasını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Diyanet-sen, KKTC'de Ki Bazı Camilerde Ezanın Yasaklanmasını Kınadı

Diyanet-sen, KKTC\'de Ki Bazı Camilerde Ezanın Yasaklanmasını Kınadı

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, Kıbrıs’ta ki 3 camide sabah ezanının hoparlörden yasaklanması ile ilgili mahkemenin verdiği kararı kınadı.

07.11.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, Kıbrıs'ta ki 3 camide sabah ezanının hoparlörden yasaklanması ile ilgili mahkemenin verdiği kararı kınadı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde rahatsızlık verdiği gerekçesiyle, sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla yasaklanmasına Diyanet-Sen tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, yaptığı açıklamada; "Akif'in söylemiyle 'Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' sözlerini bize tekrar hatırlatan bu elim olayı sendikam adına kınıyorum. Bu olay aynı zamanda şehit olan Mehmetçiklerin, mücahitlerin emanetine ihanettir. İnanç özgürlüğüne saygı Müslüman'ın evrensel yapısında görünen bir durumdur. Lefkoşa'da, Girne kapısına kadar her sabah Rumların sembolü olan çan seslerine Müslümanların tahammül edebildiği, birçok Rum'un ise ezanın sesine saygı duyduğunu biliyoruz. Fakat Müslüman olan Kıbrıs halkının bu tahammülsüz hareketi, çirkin ve seviyesiz bir durumu beraberinde getirmektedir. Kıbrıs sadece bir toprak parçası değildir. Aynı zamanda şehitler diyarıdır. Buradan ezana hürmeti unutan o kişilere sesleniyorum; onlar kime ne avukatlık yaparlarsa yapsınlar, biz bu yüce dinin avukatlığını bu can bu tende olduğu müddetçe yapacağız. Bir Müslüman için Çanakkale ne bedellerle alınmışsa, Kıbrıs'ta her iki kardeş toplumun verdiği karşılıklı bedellerle alınmıştır. Orada verilen bedelin sembolü bu memleketin üzerinde ebedi bayrağın dalgalanması, ezanlarının susmaması içindi. Bu terbiyesizlik şehit olan Mehmetçiklerin ve Mücahitlerin emanetine sahip çıkamama demektir. Toprak bağımsızlığı, bayrak bağımsızlığı, inanç bağımsızlığını önceleyen aydın Kıbrıs halkı bu yapılan hatanın daha fazla sürmemesi için engel olacaktır. KKTC'de Mahkemenin ara emrinden dolayı ezanı susturma kararı, İslam alemini derin üzüntüye sokmuştur. Bu karardan hızlı bir şekilde vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet-sen, KKTC'de Ki Bazı Camilerde Ezanın Yasaklanmasını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement