Diyanet'teki Hukuksuzluklar Rapor Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Diyanet'teki Hukuksuzluklar Rapor Oldu

Diyanet\'teki Hukuksuzluklar Rapor Oldu

Türk Diyanet Vakıf-Sen, müftülüklerde yaşanan hukuksuzları tespit ederek Diyanet İşleri Başkanlığı'na rapor etti.

23.02.2016 10:02  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 0 Türk Diyanet Vakıf Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen), Türkiye genelinde il ve ilçe müftülüklerinde yaşanan hukuksuzları tespit ederek Diyanet İşleri Başkanlığı'na rapor etti.

Raporda bir milletvekilinin babası olan emekli imamın, Kur'an kurslarının kömür ihtiyacını, kendi kömür satış yerinden temin ettirmesinden, sahibi olduğu internet sitesinde gayriahlaki haberlere imza atıp vazifesini yerine getirmeyen imama kadar birçok olaya yer verildi.

PARTİ TEMSİLCİSİ GİBİLER

Sendika'nın bir başka ilginç iddiası ise Çanakkale Bayramiç Müftülüğü'nün görevlilerin promosyon paralara müftülüğe araba alımı için bağış yapılması yönünde zorlaması. Bazı il ve ilçe müftülüklerinde her türlü görevlendirmede sendikal ve siyasi referanslarının dikkate alındığı, personel arasında ayrımcılık yapıldığı ve bazı din görevlilerinin bir partinin temsilcisi gibi davrandığına dikkat çekilen raporda yer verilen hukuksuzlar şöyle:

MAHKEMELİK OLDULAR

■ Çanakkale: Bayramiç İlçe müftüsü, görevlilerin promosyon paralarının müftülüğe araba alımı için bağış yapılması yönünde zorladı. Bağış yapmayanlarla ilgili baskı tavırları sebebiyle bu görevliler ile müftü mahkemelik oldu. Müftü, yargılama sonucu kamu hizmetlerinden men cezası aldı. Ancak bu müftünün orada tutulması ile hem müftü hem müftülük hem de Diyanet halk nezdinde yıprandı.

MOBBİNG İSTİFA GETİRDİ

Kars: Arpaçay Müftüsü 4688 Kanun'un 18. Maddesi'ne aykırı görevlilere sendika değiştirmeleri yönünde makamını kullanarak mobbing baskı yapması sonucu Türk Diyanet Vakıf- Sen üyeleri istifa ettirildi.

"KÖMÜRÜ BENDEN ALACAKSINIZ"

Tokat: Erbaa ilçesinde bir milletvekilinin babası olan emekli İmam Hatip D.A. Türk Diyanet Vakıf- Sen üyelerine yönelik baskı ve tehditte bulundu. Söz konusu kişi, müftülük ve Kur'an kurslarının kömür ihtiyacını siyaseti kullanarak sahibi olduğu kömür satış yerinden temin edilmesini sağladı. Çıkan dedikodularla müftülüğün yıpranmasına sebebiyet verdiği ileri sürülmektedir.

UYARAN ÖĞRENCİLERE AZAR

Çorum: Seçim öncesi Kur'an kursunu ziyaret edip konuşma yapmak isteyen milletvekiline(Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt) seçimler münasebetiyle "Yanlış anlaşılır, Diyanete laf gelmesin" diye müsaade etmeyen iki Kur'an kursu öğreticisi azarlandı. Bu görevliler paralelci olmakla itham edilerek tehdit edildi ve toplum huzurunda haklı oldukları halde rencide edilerek, siyasetçiden toplum huzurunda maalesef özür dileterek hem kurum ve hem de kendileri küçük düşürüldü.

AYRIMCILIK YAPILIYOR

Antalya: Tayin talepleri, sendikal üyelikler göre değerlendiriliyor. Soruşturma işlemleri ve sonuçları sendikal üyelikler göre gerçekleştiliyor. Türk Diyanet Vakıf Sen'in temsilcilerine ve düşüncelerinden dolayı bazı üye ve personele aleni ayırımcılık yapıldı.

SEÇiM ÖNCESi VEKiLLERE MiTiNG ALANI OLUŞTURULDU

■ Çorum: Diyanet-Sen temsilcisi ve bir siyasi parti milletvekiliyle birlikte Camiler ve Din Görevlileri Haftasında 1 Kasım seçim öncesi "Belediye yemek verecek" diye bütün personele mesaj atıldı. Görevlilerin katıldığı bu toplantı salonunda Diyanet-Sen'in pankartları asıldı. Bir partiye mensup milletvekilleri ile il başkanının katıldığı toplantıya milletvekilinin konuşma yapmasına zemin hazırlandı. Yine o hafta münasebetiyle düzenlenen konferansta bir milletvekili (Salim Uslu) davet edilerek camilerden getirilen cemaate siyasi içerikli konuşma yapması imkanı sağlandı.

NAMAZ KILDIRMIYOR, TİCARET YAPIYOR

Kırşehir: İmam-Hatip Y.K'nın cami görevini yapmadığı tespit edildi. "Dini haberler" isimli internet sitesinin editörü olan bu kişi, yaptığı gayriahlaki ve siyasi haberleriyle devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak niteliktedir. Ayrıca din görevliliğinin saygınlığına pervasızca zarar vermektedir. Adı geçen görevli belgelerle Başkanlığa yapılan müracaatla görev yapmadığı, aleni siyaset yaparak bir partinin lehine diğerlerinin aleyhine davrandığı, asli görevi yerine editörlük yaparak gelir elde ederek ticari faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla şikayet edilmesine ve müşteki olmamıza rağmen ifademize bugüne kadar başvurulmamıştır.

Son Dakika Ekonomi Diyanet'teki Hukuksuzluklar Rapor Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • ümit: diyanet değil hıyanet işleri başkanlığı adınızı değiştirin 47 4 Yanıtla
  • keremm: Ben onu bunu bilmem hiç kimse doğru değil herkez işine geldiği gibi hareket ediyor benim yaşamış olduğum olayı anlatacam.25 yıllık aile dostu bi imam abimiz var öyle bi savunuyor tayyibi sanki babası tabi o da haklı 3000 maaş ikramiyeler bayramlarda yazın öğrenci okuy kelle başına 60 dı geçen sene bu sene kaç para belli değil o savunmayacakda benmi savunacam demi. Bende ona tek bi soru sordum 12 saat asgari ücrete çalışmış olsaydın yine böyle konuşacakmıydın diye tabikide cvp yok.... Saygılar... 36 0 Yanıtla
  • al işte: Chp lilerin ağzına yem verdiniz artık söyler dururlar.diyanet kapatılsın diye 24 11 Yanıtla
  • Esref: Bu ülkede din kaldı mı neyi tartışıyoruz insanları dinden sogutan zihniyete Hayır 32 0 Yanıtla
  • Doğru söz: Ezelden beri icinizde bu üç kağıtçılik var.Din tüccarlari 26 2 Yanıtla
  • abuzer tel kadayif: Diyanet 14 yilda yapti gi camii lerin kıbleleri yanlis simdide 81 ile diyanet tekrardan kıble bulma memuru atayacaklar.bu ulke nzaman bunlardan kurtulacak 25 1 Yanıtla
  • skywalker: Bunlar sozde musluman din adamlari,sahtekarlar cetesi,bunlari gorunce insan dinden soguyor. 22 3 Yanıtla
  • Tipe bak: Din tücarları bu dini mahffettiniz yaradan hakını soracaktır size 19 3 Yanıtla
  • İMAMM: DİYANETİN İŞİ ASILSIZ FETVA VERMEK DİNİ TİCARİ AMELLERİNE ALET ETMEK O YÜZDEN ÇOCUKLARINIZI DİYANETİN ULAŞAMAYACAĞI YERDE SAKLAYINIZ :)))) 19 2 Yanıtla
  • HUSYAR: YÜZBİNLERCE PERSONELİ OLAN BİR KURUMDAKİ ÜÇ BEŞ ÇÜRÜK ELMA YÜZÜNDEN KOCAMAN CAMİA TÖHMET ALTINDA BIRAKILAMAZ. ZATEN ANLATILAN HADİSELER YANLIŞ OLMAKLA BİRLİKTE ÇOK BÜYÜK ŞEYLER DEĞİL. 5 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi ve Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre destek vereceklerini ifade etti.

  • Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor
    11:18 Türk Turizm Sektörü, Bu Yıl Rus Turist Sayısında Rekor Bekliyor

    Türk turizm sektörü, bu yıl Rus turist sayısında geçen yıl kaydedilen 6 milyon konuk sayısının geride bırakılacağını öngörüyor. Türkiye, özellikle 2000'li yılların başından itibaren Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldi. Rusya, geçen yıl 6 milyonu aşkın kişiyle Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Türk Hava Yolları gibi firmaların yaptığı sık uçuşlarla ulaşım kolaylığı konusunda da ön plana çıkan Türkiye, turizm için büyük bir pazar olan Rusya'nın ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörü yetkilileri, 2024'ün Türkiye için iyi bir turizm sezonu olacağını ve Alanya'nın öne çıkacağını belirtiyor.

  • Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek
    11:18 Antalya'da eski elektrik santrali restore edilecek

    Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi'ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya'ya kazandıracaklarını aktardı.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.


Advertisement