Diyanet'ten Iraklı Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Güncel

Diyanet'ten Iraklı Sığınmacılara Yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı, Irak'ın Kerkük kentinde iç çatışma mağduru 500 sığınmacı aileye bayramın ilk günü gıda ve giysi yardımı yaptı.

28.07.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı, Irak'ın Kerkük kentinde, iç çatışma mağduru 500 sığınmacı aileye bayramın ilk günü gıda ve giysi yardımı yaptı.

Yardımlar, Ramadi, Felluce, Selahaddin, Tazehurmatu ve Beşir köyünden Kerkük'e gelen ailelere dağıtıldı. Kerkük'ün Musalla ve Birhaziran semtlerinde, 500 aileye yapılan bakliyat ve temizlik malzemesinin yanı sıra bayramlık elbiselerle bin çocuğun yüzü güldürüldü.

Diyanet Vakfı Hayır ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzmanı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 aileye, bir hafta yetecek kadar gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptıklarını söyledi.

Irak'a geldiklerinde, evlerinden olan insanların sığındıkları bölgelerde çok kötü şartlarda kaldıklarına tanıklık ettiklerini aktaran Öztürk, "Diyanet Vakfı olarak bundan sonra da Iraklı kardeşlerimizin yaralarını saracağız" dedi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet'ten Iraklı Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement