Diyanet'ten Terör Mağdurlarına Destek - Son Dakika
Güncel

Diyanet'ten Terör Mağdurlarına Destek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Diyanet'ten terör mağdurlarına destek Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas Diyanet'ten terör mağdurlarına destek Diyanet İşleri Başkanlığınca ramazan dolayısıyla başlatılan çalışma kapsamında Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt ve Van'da 3 günlük dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunulacak Siirt İl Müftüsü Arvas: "16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni terör mağdurları, şehit yakınları, sığınmacılar ve gazilerle görüşecek" Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan dolayısıyla başlattığı çalışma kapsamında 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt ve Van'da dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunacak.

20.06.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Diyanet'ten terör mağdurlarına destek

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas

Diyanet'ten terör mağdurlarına destek

Diyanet İşleri Başkanlığınca ramazan dolayısıyla başlatılan çalışma kapsamında Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt ve Van'da 3 günlük dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunulacak

Siirt İl Müftüsü Arvas:

"16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni terör mağdurları, şehit yakınları, sığınmacılar ve gazilerle görüşecek"

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan dolayısıyla başlattığı çalışma kapsamında 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt ve Van'da dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunacak.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik "dini rehberlik ve manevi destek" programı düzenlediğini söyledi.

Bu kapsamda Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Siirt, ve Van'da 21-23 Haziran tarihleri arasında 3 gün ziyaretler gerçekleştirileceğini ifade eden Arvas, "Ankara, İzmir, Malatya, Aksaray, İstanbul, Samsun, Giresun, Bursa ve Bolu'da görevli 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeni terör mağdurları, şehit yakınları, sığınmacılar ve gazilerle görüşecek." dedi.

Arvas, ev ziyaretlerinde Kur-an'ı Kerim tilaveti okunup, dualar edileceğini dile getirerek, ayrıca Kur'an kursu ziyaretlerinde de kursiyer çocuk ve gençlerle sohbet edileceğini kaydetti.

Programda özelikle terör mağduru ve şehit ailelerine taziye ziyaretlerinin de gerçekleştirileceğini bildiren Arvas, hastanelerde yatan hastalarla da görüşüleceğini belirtti.

Arvas, ziyaretlerde Türkiye Diyanet Vakfının desteğiyle ramazan yardımlarının da yapılacağını aktararak, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığının bölgede terör olaylarından etkilenen kadınlara yönelik yürüteceği dini rehberlik ve manevi destek programı çok anlamlı. Kadın vaiz ve öğretmenler Siirt merkezdeki terör mağduru, sığınmacılar, şehit yakını ve gazilerin yanı sıra Baykan ve Kurtalan'da da ziyaretler gerçekleştirecek. Bazı cami ve Kur'an kurslarında kadınlara yönelik vaaz ve irşad programları da icra edecekler. Bu da ilimiz açısından güzel bir gelişme. Siirt'te program kapsamında Ankara vaizesi Ayşe Akkuş ve Kuran kursu yöneticisi Dilek Aktürk görev yapacaklar."

Diyanet\'ten Terör Mağdurlarına Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet'ten Terör Mağdurlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement