Diyanet Vakfı'nın Yardım Tır'ları Kilis'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Diyanet Vakfı'nın Yardım Tır'ları Kilis'e Ulaştı

Diyanet Vakfı\'nın Yardım Tır\'ları Kilis\'e Ulaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan ’Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ kampanyası kapsamında yola çıkan 20 yardım TIR’ıından 3’ü Öncüpınar Sınır Kapısı’na ulaştı.

11.02.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında yola çıkan 20 yardım TIR'ıından 3'ü Öncüpınar Sınır Kapısı'na ulaştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katıldığı törenle bölgeye gönderilen, Bayırbucak Türkmenleri ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlara yönelik başlatılan 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyası kapsamında hazırlanan yardım TIR'larından 3'ü Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na ulaştı.

İçerisinde ağırlıklı olarak gıda maddesi bulunan yardım TIR'larıyla gelen malzemeler İHH Kilis Koordinasyon Merkezi deposuna indirildi. Burada yemek ve ekmek olarak hazırlanan yardımların AFAD aracılığı ile sınıra sıfır noktada kurulan çadır kentteki sığınmacılara ulaştırıldığı bildirildi.

Toplanan bu yardımların bir an önce ihtiyaç sahibi Suriyeli sığınmacılara ulaştırılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, "Diyanet İşleri Başkanımızın talimatlarıyla, tüm Türkiye genelinde, özellikle Suriye'de yaşanan müessif hadiseler sonucu sıkıntılara merhem olma amaçlı tertiplediğimiz bu yardımlar, hem ülkemiz içerisinde hem de Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri ile Kilis'imizin hemen karşısındaki kardeşlerimizin ülkemize yönelmiş olmaları sonucu sınırımızın yanı başındaki sıkıntılı durumlarını biraz olsun hafifletme adına toplanan yardımlar ilimize ulaşmış durumda. Şu an Adıyaman ilimizden gönderilmiş olan 1 tır gıda malzemeleri AFAD il müdürlüğümüze teslim edilmek suretiyle İHH'nın depolarında sıcak yemek, unlar ise ekmek haline dönüştürülerek sınırımıza sıfır noktadaki bölgede bulunan din kardeşlerimize ulaştırılıyor. Türkiye Diyanet Vakfımızın yardımları bu şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfına ait yardım TIR'larının karşılanmasında İl Müftüsü Mahmut Karatepe'nin yanı sıra AFAD Kilis İl Müdürü İlhami Akgül, Diyanet Vakfı Genel Merkezi Görevlisi Mustafa Erdem, İHH Kilis-Suriye Koordinatörü Zafer Ersoy da hazır bulundu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet Vakfı'nın Yardım Tır'ları Kilis'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement