Diyarbakır Barosu'ndan Sedat Peker Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Barosu'ndan Sedat Peker Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır Barosu\'ndan Sedat Peker Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Rize'de miting düzenleyen Sedat Peker hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

14.10.2015 19:01  Güncelleme: 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Rize'de miting düzenleyen Sedat Peker hakkında, 'halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik, suça teşvik ve suçu övme' gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"OLUK OLUK KAN AKACAK" SÖZLERİ BAŞINA İŞ AÇTI

Diyarbakır Bürosu Başkanı Tahir Elçi, Rize'de miting düzenleyen Sedat Paker hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Elçi, suç duyurusu dilekçesinde Peker'in Rize'de yaptığı konuşmada halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik, suça teşvik ederek suçu övme biçiminde bir dizi suç işlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Barosu olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün korunup geliştirilmesi yönündeki hassasiyetimiz ve duyarlılığımız kamuoyu tarafından bilindiği gibi ulusal düzeyde özellikle halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi hassas ve kırılgan bir sosyal yapıya sahip Türkiye'de bu tür suçların takibi bakımından özel bir hassasiyet göstermektedir. Bu nedenle, aşağıda bir kısmını aldığımız şüpheli Sedat Peker isimli şahsın 09.10.2015 günlü Rize mitingindeki konuşması demokratik bir ülkedeki var olan demokratik teamül ve kuralları ortadan kaldırmaya yönelik sözleri; tehlikeli, toplumu suça ve birbirine karşı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik niteliğinde olduğundan, düşünce ve ifade açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği gibi bu temel hakkın ortan kaldırılması riskini de barındırmaktadır. Bu bağlamda kamuoyunca da tanınan ve bilinen, suç örgütü kurmak, yönetmek, bu örgütün faaliyetleri çerçevesinde birçok suç işlediği bilinen ve bu suçlardan birçok kez yargılanan suç örgütü lideri Sedat Peker isimli şahıs 09.10.2015 günü Rizeiİlinde yaptığı miting konuşmasında, '...büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar. O zaman içimizden çıkacak iyi niyetliler bize 'merhametli' olun diyecekler. Biz de onlara 'bu intikam 3 yaşındaki çocuklarının yanında şehit edilen babalarının, hamile karılarının yanında şehit edilen kocalarının intikamıdır, merhamet etmeyeceğiz' diyeceğiz. Merhamet etmeyene merhamet edilmez' diyerek halkı açıkça suç işlemeye teşvik, suçu övme ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlemiştir. Şüphelinin bu konuşması birçok yerel ve ulusal düzeyde yayın yapan basın ve yayın organlarında yer almış ve bu arada Diyarbakır'da da yayınlanmıştır. Konuşmasının yayınlanmış bir kopyasına ait CD ektedir. Şüphelinin suç oluşturan açıklamaları bütün Türkiye'de ve bu arada Diyarbakır'da da yayınlandığından Başsavcılığınız soruşturma yürütmekle yetkili ve görevlidir."

"DERHAL CEZALANDIRILMALI"

Elçi, Sedat Peker'in kamuoyunda suç örgütü lideri olarak bilinen ve maiyetinde çok sayıda kişi olduğu anlaşıldığını belirterek, "Sedat Peker'in şikayetinize konu konuşmasını doğrudan kendisine emir olarak telakki edecek kişiler bulunduğu gibi, kamuoyuna açık bir alanda binlerce kişiye hitaben bu konuşmanın yapılması ve aynı konuşmasının basın yayın yoluyla da yayılmış olması belirttiğimiz suçların işlenebilirlik riskini ve olasılığını artırdığından, bu tür fiil ve eylemler gerçekleştirilmeden, savcılık makamınızca öncelikle bu kişi hakkında derhal ve etkili bir soruşturularak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Barosu'ndan Sedat Peker Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • İşte bu: pkk TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR DİYEN KALLEŞ BARO BAŞKANI elçi TÜRK HUKUK SİSTEMİNDEN DEFOL. 35 24 Yanıtla
  • adanali: helal olsun sedat gardas 20 29 Yanıtla
  • Komik: Baskan reis dediğiniz eli kanlı bir katil mafya eroin ne deseniz var bu mikropta defolsu şimdide meydanlarda akp yalakalığı yapiyor mhp nerde kaldı sedo efendi bir numara ülkücüydün vala bahçelinin yerinde olsam bunun gibileri satılmış tuğrul türkeş gibilerinin cezalarını ellerinle keserdin 24 24 Yanıtla
  • adıyamanlıı: asıl pkk diyarbakır baro başkanıdır şikayetciyim baro baskanını tuutklayın pkk bir terör örgütü deyildir diyor şikayetciyim sacilıgı göreve çagırıyorum 35 12 Yanıtla
  • Mühteva Kelbayı: Bu adamdan bir halt olmaz.... 19 16 Yanıtla
  • Ceren: Katiller kanınızda boğulursunuz inşallah 28 6 Yanıtla
  • Dersim: Bir bu çam yarması eksikti ki o da geldi takım tamam oldu ! 19 14 Yanıtla
  • DADAŞ: DİYARBAKIR BORU BAŞKANI ÖNÇE SEN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEGİLDİR DEDİGİN İÇİN SUC DUYURUSUNDA BULUN.HAİN VE KALLEŞ ADAM 22 11 Yanıtla
  • ankaralı fuat avnı tayyıpçi ama : sedat baskan sonuna kadar arkandayız ne oldu dıyarbakır korkma tıtre 13 15 Yanıtla
  • Yusuf : Helal reis 9 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement