15 Baro, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüşme Talebinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

15 Baro, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüşme Talebinde Bulundu

15 Baro, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüşme Talebinde Bulundu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 15 baronun, artan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşme talebinde bulundukları öğrenildi.

14.08.2015 14:15  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 15 baronun, artan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebinde bulunduklarını, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile de görüşmek için gerekli girişimi yaptıklarını söyledi.

DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AÇIKLAMADA BULUNDU

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yazılı yaptığı açıklamada, "Bir süre önce başlayan ve giderek derinleşen çatışma süreci, yaşanan acı ve ölümler toplumumuzun tüm kesimlerinde büyük bir üzüntü ve endişeye yol açmış, neredeyse her saat bizi acıtan, yaralayan bir haber kamuoyuna yansımaktadır.

"KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN DEĞERLENDİRMELER YAPIYORUZ"

Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü, toplumsal barışın inşaasını zorlaştırarak toplumumuzun birlikte yaşama zeminini tahrip eden çatışma sürecinin sona erdirilmesine odaklanan barolarımız sık sık bir araya gelerek neler yapılabileceği konusunda değerlendirmeler yapmaktadır." dedi.

15 BARO GİRİŞİMDE BULUNMA KARARI ALDI

Elçi; Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Ağrı, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Muş, Kars- Ardahan Bölge Barosu, Tunceli ve Hakkari Barosu başkanları olarak bir dizi girişimde bulunma kararı aldığını açıkladı.

ÖNCE ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU, SONRA ÖCALAN'LA GÖRÜŞME

Elçi, "15 baro başkanı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile görüşme talebi, ayrıca süren çatışma sürecinin sona erdirilmesi bakımından, baro başkanları olarak ve bu sıfatla İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebi Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na yazılı olarak sunulmuştur." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Baro, Erdoğan ve Davutoğlu ile Görüşme Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Gebersin hainler: Hainlere randevu verirlerse yazıklar olsun bunların alayı hain bayraksiz köpekler 2 21 Yanıtla yildiz: su anda ben seni vatan haini goruyom o zaman hergun boyle asker polis olmesini istoyrsun demek 4 0

Advertisement