Gülten Kışanak: Bu Halkın Bir Tek Kuruşu Boşa Harcanmamıştır - Son Dakika
Güncel

Gülten Kışanak: Bu Halkın Bir Tek Kuruşu Boşa Harcanmamıştır

Gülten Kışanak: Bu Halkın Bir Tek Kuruşu Boşa Harcanmamıştır

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak,başkanlığı dönemindeki 1 yıllık faaliyet raporunu açıklarken, "Halkımızın bir tek kuruşu boşa harcanmamıştır." dedi

22.04.2015 17:45  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, başkanlığı dönemindeki 1 yıllık faaliyet raporunu açıklarken, "Bu halkın bir tek kuruşunu bile heba etmeden, bu halkın birtek değerine bile zarar vermeden sürdürmeyi birinci öncelik olarak önümüze koyduk. Halkımızın bir tek kuruşu boşa harcanmamıştır, heba edilememiştir, yanlış bir iş için kullanılmamıştır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Başkan vekili Fırat Anlı ile birlikte 1 yıllık icraat raporunu açıkladı. Yenişehir İlçesi Sümer Park'ta düzenlenen toplantıya başkanların yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Muhammed Akar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerinin yaptığı icraatların bulunduğu slayt gösteriminin ardından konuşan

Kışanak, seçim süreçlerinin halkın tercihlerinin açığa çıktığı süreçler olduğunu vurgulayarak, halkın demokratik tercih yaparak kendilerini göreve getirdiğini söyledi. Kışanak, şöyle dedi:

"Şunu ifade etmek istiyorum ki yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu. Mutlaka güzel ve iyi şeyler yaptık. Mutlaka ki bazı şeyler eksik kaldı. Yapılan güzel şeyler halkımızındır. Varsa bir eksik oda bizlerindir. Bir kamu hizmeti sunuyoruz, halkın imkanlarıyla, değerleriyle halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Geçen bir yıl içerisinde temel yaklaşımımız şu oldu. Bu halkın bir tek kuruşunu bile heba etmeden, bu halkın bir tek değerine bile zarar vermeden sürdürmeyi birinci öncelik olarak önümüze koyduk. Halkımızın bir tek kuruşu boşa harcanmamıştır, heba edilememiştir, yanlış bir iş için kullanılmamıştır. Halkın hizmeti ve ihtiyaçları için kullanılmıştır. Şu anda Diyarbakır'ın 15 bin kilometre karelik her karışında büyükşehir belediyesinin hizmeti, araç gereci vardır, Çalışan emekçisi vardır, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuş çalışır durumdadırlar. Bu yeni bir dönemdir, yeni büyükşehir yasasına göre oluşturmamız gereken bir teşkilat ve örgütlenmeydi. Öncelikle kurumsal kapasitemizi güçlendirdik. Demokratik öz yönetim iddiamızın daha güçlü bir şekilde hayata geçmesi için artık Büyükşehir Belediyesi kurumsal kapasitesiyle, örgütlenmesiyle hazırdır halkımızın hizmetindedir."

Başkan Vekili Fırat Anlı Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada 1 yıllık faaliyet raporunu paylaşmak amacıyla toplantının düzenlendiğini belirterek, şöyle dedi:

8 bin yıllık bilinen geçmişi olan Amed'in, Diyarbekir'in, Diyarbakır'ın bugün mirasçılarıyız. Onun için hangi düşünceye, hangi siyasete, hangi inanca, hangi fikre, hangi sahip olursak olalım bizi buluşturan temel olgu bu şehrin kendisidir. Bu şehrin dinamikleridir, bu şehrin kimliğidir. Diyarbakır'ın önemli sorunlarından bir tanesi de şehrin hukukunu kim koruyacak sorusuydu. Hukukun oturtulması konusunda bu şehrin yoğun bir talebi ve ihtiyacı olduğunu gördük. Onun için ilk müdahalemizi hepimizin malı olan, hepimize ait olan kamusal olan, şehirli insanlarımıza ait olanları koruyarak ele geçirilenleri tekrar halka hemşehrilerimize kazandırarak başka türlü işgal ve kimi haksız uygulamalara izin vermemeyi kendimize şiyar edinerek başladık., Kaçak yapılaşmadan tutalım kentteki kamusal alanlarımızı ihlal etmek isteyenlere karşı biz belediye olarak tüm maddi manevi gücümüzle karşı duracağız. Sizin de yanımızda olmanızı istiyoruz. Hiçbir haksız uygulamaya seçim dönemidir diye, popilizm yaparak geçit vermeyelim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülten Kışanak: Bu Halkın Bir Tek Kuruşu Boşa Harcanmamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement