Diyarbakır-Bingöl Karayolu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır-Bingöl Karayolu Açıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir grup göstericinin kapattığı Bingöl karayolu bu sabah açıldı.

02.07.2014 12:12  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bir grup göstericinin kapattığı Bingöl karayolu bu sabah açıldı. Valilik, güvenlik güçlerinin müdahalesi ile açıldığını bildirirken  BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, eylemcilerle yaptıkları görüşmede, sağduyulu olmalarını istediklerini ifade ederek, çağrının dikkate alınmasıyla eyleme son verildiğini söyledi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Hani İlçesi yakınlarındaki Çağıl Köyü yakınlarındaki bölümünde asılan PKK flamalarını dün askerleri toplamadı. Bunun üzerine toplanan bir grup yol kapatma eylemi yaptı. Durdurulan ve kontak anahtarları alınan yaklayık 40 aracın mahsur kaldığı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, yüzleri maskeli gruba uyarı anonsları yaparak dağılmalarını istedi. Asker, gün boyu bölgede önlemleri artırdı. Gece geç saatlerde karayolu trafiğe açıldı.

Diyarbakır Valiliği, bugün yaptığı yazılı açıklamada karayolunun trafiğe açıldığını belirterek şu bilgileri verdi:

"01.07.2014 Salı günü Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerine asılan bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçalarına adli makamların talimatı ile saat 05.10'da müdahale edilmiş ve bölgede bulunan 2 poster ve 3 adet bez parçası muhafaza altına alınarak konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır. Suç unsurlarını toplayan birliklerin bölgeden ayrılmasını müteakip, yaklaşık 10-15 kişilik grup tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolu Çağıl mezrası yol ayrımında aynı gün saat 07.40'da yol kesilerek trafiğe kapatılmıştır. Söz konusu olayla ilgili güvenlik güçlerimiz derhal müdahalede bulunmuş ve yol trafiğe açılmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Dün akşam saatlerinde Lice'ye giderek yol kapatan göstericilerle görüşen BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, sağduyu çağrısında bulundu. Zümrüt, yaptıkları görüşmenin ardından yol kapatma eylemine son verildiğini ifade ederken, şöyle dedi:

"Arkadaşlarımız orada demokratik bir eylem sürdürürken sabaha karşı asker çadır bölgesindeki bayrak ve posterlerimizi topluyor. Halkımızda bu duruma tepki göstererek yol kapama eylemi başlatıyor. Bu halkın hassasiyetidir. Bu tür olaylar yeni bir gergin ortamın yaratılmasına neden olabilir. Bir tarafta hükümet İmralı'da sayın Öcalan'la görüşürken diğer tarafta posteri hazmedilmiyor. Bu durum halkta samimiyetsizlik duygusu yaratıyor. Bizler hükümetin, askerin, valiliğin bu tutumuna rağmen sağduyumuzu sürdürüyoruz. Orada da sağduyu çağrımızı tekrar ederek arkadaşlarla konuştum. Onlar da bana 'Sürecin tek taraflı olursa yürümez bu sağduyuya tüm kesimlerin uyması gerektiğini' söyledi. Yani bu tür durumlarda bizler bir yere kadar müdahale edebiliriz. Bir yerden sonra bizde artık müdahale edemeyiz. Onun için tüm kesimlerin her konuda sağduyulu olması gerekiyor" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır-Bingöl Karayolu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement