Diyarbakır Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

10.04.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak açılışta yaptığı konuşmada, yerel meclislerin "yerel parlamento" niteliğinde olduğunu belirterek, "Doğrudan halkın iradesiyle seçtiği, halkı temsil yetkisi olan, halka hizmet götürmekle görevli ve sorumlu parlamentolardır" dedi.

Kışanak, Diyarbakır'ın 17 ilçesinde ve bütün köy ve mezralarımızda yaklaşık 2 bin yerleşim merkezinde hizmet üretmekle sorumlu olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"1 milyon 607 bin insanın doğrudan iradesini temsil ediyoruz. Bizler burada kent parlamentosu olarak bu sorumluluğun bilincinde, güçlü bir çalışma dönemi yürüteceğiz. Biz burada farklı siyasi partiler olarak değil,  sorunlara çözüm üretmek, halka karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için  seçilmiş temsilcileriz. Halkımız için en uygun, en kalitelisi neyse bunu yapma gayretini göstereceğiz."

Birinci görevlerinin yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler üretmek olduğunu söyleyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Planlamamızı en güçlü, en hızlı biçimde yapıp kentsel hizmetler standardını yükseltecek pratik çalışmaları planlayıp yürütmemiz gerekiyor. Bu konuda ağır, hantal, bürokratik sürekli tartışan sadece işin teorisini yapan değil, sokakta olan, hizmet üreten, pratik hareket eden hızlı çalışan bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Meclisimizin de bu konuda güç ve destek sunacağına inanıyorum."

Açılış konuşmasının ardından yapılan seçimde Meclis 1. Başkanvekilliğine Ali Özgen seçilirken, 2. Başkanvekilliğine Ayşe Serra Bucak seçildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Büyükşehir Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement