Diyarbakır Büyükşehir Ekipleriyle Kar ve Kışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Ekipleriyle Kar ve Kışa Hazır

Diyarbakır Büyükşehir Ekipleriyle Kar ve Kışa Hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, "Önümüzde çetin bir kış var, muhakkak kentimizi de etkileyecek, ama biz hazırız" dedi.

07.01.2015 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Sevinç ve Rojda Balkaç, Yol Yapım Bakım Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Umur Akşahin, Daire Başkanlığına bağlı şube müdürleri, Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz ile çalışanların Makine İkmal Kampüsü'nde bir araya geldi.

Genel Sekreter Suvari, Genel Sekreter Yardımcıları Sevinç ve Balkaş, kış hazırlıklarını yerinde inceledi. Karla mücadele ve yolların açık tutulması için çalışma yapacak araç parkının başındaki çalışanları tek tek tokalaşarak başarılar dileyen Suvari, "Önümüzde çetin bir kış var, muhakkak kentimizi de etkileyecek. Ama biz hazırız" dedi.

100'den Fazla Araçla Çalışma Yapılacak

Hazırlıklarının ne düzeyde olduğunu görmek için bir araya geldiklerini bildiren Suvari, "Birçok birimimiz burada. Hazırlıklarını yapmışlar. 100'den fazla araçla ve daha yeni alacağımız araçlarla karla mücadeleye hazırız. Şehir merkezinde 41 aracımız var. İlçelerde ise 60'tan fazla araç var. Ama DİSKİ'yi de kattığımız zaman 70'ten fazla araçla karla mücadeleye hazırız. Bunun için ekipler oluşturuldu" dedi. Kentin birçok noktasında ve 11 dış merkezde ekiplerinin hazır bulunacağını ifade eden Suvari, "Ekiplerimiz araçlarıyla birlikte devamlı hazır bekleyecek. Ve yağış olduğu zaman anında mücadele etme gücümüz olacak" diye konuştu.

Eksik Kalan Araçları Kiralama Yöntemiyle Tamamladık

Suvari şöyle devam etti: "Ayrıca birçok ilçede de şantiyelerimiz var. Bu şantiyelerde de gerekli önlemleri aldık. Bazı mekansal yetersizliklerimiz var. En kısa sürede mekansal açıdan bunu gidermeye çalışacağız. Eksik kalan araçları kiralama yöntemiyle tamamladık. Şu anda kritik ilçelerde hakim durumdayız. Orada araçlarımız, dozerlerimiz, greyderlerimiz, loderlerimiz mevcut. Yani herhangi bir sıkıntı yaşandığında onu gidermek için ekiplerimiz şantiye ve donanımımız mevcut. Bu şekilde sanırım halkımızı zora sokacak kentle, ilçeyle herhangi bir bağlantısını kesecek, ciddi bir kar yağışında müdahale etme gücüne sahibiz. Şu andaki mevcut pozisyonumuz bu."

İlçelerle Ortak Bir Koordinasyon Sağladık

Aynı zamanda bir kriz merkezi de oluşturduklarını anlatan Genel Sekreter Fethi Suvari "Bu kriz merkezinde, merkez ilçe teşkilatımızın temsilcileri de yer alıyor. Dün gece onlarla ortak bir toplantı yapıldı. Organize olmamız sadece kendi içimizde değil, aynı zamanda bu mücadeleyle bağlantılı olan herkesle beraber bir ortaklaşmayı sağladık. Bu konuda aramızda sağladığımız bir işbirliği var. Ortak çalışma planımız var. Dolayısıyla kendimizi daha güçlenmiş hissediyoruz. Dolayısıyla mevcut pozisyonumuz buradaki araçlardan ibaret değil, çok daha fazlasıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Büyükşehir Ekipleriyle Kar ve Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement