Diyarbakır CHP'li Aytuğ Atıcı: "Evet" ve "Hayır" Oylarını Korumak Bizim Namusumuzdur - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır CHP'li Aytuğ Atıcı: "Evet" ve "Hayır" Oylarını Korumak Bizim Namusumuzdur

CHP'li Aytuğ Atıcı: "Evet" ve "Hayır" oylarını korumak bizim namusumuzdurCUMHURİYET Halk Partisi Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Referandum çalışması kapsamında geldiği Diyarbakır'da yaptığı konuşma, "Ülkemizin bütün vatandaşları ister 'Evet' versinler, ister 'Hayır' versinler...

14.02.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Aytuğ Atıcı: "Evet" ve "Hayır" oylarını korumak bizim namusumuzdur

CUMHURİYET Halk Partisi Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Referandum çalışması kapsamında geldiği Diyarbakır'da yaptığı konuşma, "Ülkemizin bütün vatandaşları ister 'Evet' versinler, ister 'Hayır' versinler Türkiye'nin geleceğini düşünerek, bu oylamayı yapacaklar. O halde bu oyları korumak bizim namusumuzdur" dedi.

Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak Referandumda Diyarbakır'daki sandık güvenliği çalışmaları başlatmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, partisinin Kayapınar İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Referandum günü yapılacak oylamalar esnasında yapılacak çalışmalar ile ilgili partilelerle değerlendirmelerin devam ettiğini söyleyen Atıcı, "Sandık güvenliği çalışmalarımızda, ilçe başkanlarımız seçim günü, sandığı bekleyecek olan, sandığını güvenliğinden sorumlu olacak olan arkadaşlarımızı öncelikle belirleyecekler. Biz, halkımıza sandıkları namusumuz gibi koruyacağımıza dair söz verdik. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Türkiye'nin neresine gidersek, gidelim insanlarda maalesef şöyle bir anlayış var, 'biz oyumuzu vereceğiz ama bu bilgisayar sisteminde veya sayım yapılırken acaba oylarımız yer değiştirir mi, acaba bir takım sıkıntılar yaşatılır mı?' diye sık sık bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Biz de vatandaşlarımıza diyoruz ki, Referandumda verilecek 'Evet' oylarını da namusuz gibi koruyacağız, biz 'Hayır' dediğimiz halde 'Hayır' oylarını da namusumuz gibi koruyacağız. Çünkü, devletimizi şu an yönetenlerin söylediği gibi, 'Hayır' oyu verenler, vatan haini, terörist, FETÖ'cü olmadığı gibi, 'Evet' oyu verenler de hiç bir şekilde suçlamaya maruz bırakılamayacak kadar onurlu insanlardır. Ülkemizin bütün vatandaşları ister 'Evet' versinler, ister 'Hayır' versinler Türkiye'nin geleceğini düşünerek, bu oylamayı yapacaklar. O halde bu oyları korumak bizim namusumuzdur"diye konuştu. CHP Mersin Millektvekili Aytuğ Atıcı, 16 Nisan'da yapılacak Referandumda ülke yönetimini tek kişiye bırakılmaması için tüm partilerle el ele vereceklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜM PARTİLERLE EL ELE VERECEĞİZ"

"İsteyen istediği partiye oyunu verebilir. 16 Nisan'da yapılacak Referandumda her hangi bir parti oylanmayacak. Milletimizin içerisine gönlü HDP, MHP'ye, CHP'ye ve AKP'ye gidenler var veya Meclis'te grubu olmayan diğer partilere gönlü gidenler var. Herkes partisinde kalsın. Herkes hangi lideri seviyorsa o liderin arkasında gitmeye devam etsin. Ama el ele verip, ülkemizi, Cumhuriyetimizi tek bir insana emanet etmeyeceğiz. Ülkenin tek adama verilmesine hayır diyen CHP'liler, HDP'liler, MHP'liler hatta AKP'liler el ele vereceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde Cumhuriyetini, ülkesini seven ve tek adam rejimine 'Hayır' diyen ciddi bir kesim var. Siyasi görüşlerimiz ayrı olsa bile, farklı kulvarlarda olsak bile el ele vereceğiz."

"HAYIR DEMEYE İNSANLAR KORKAR HALE GELDİLER"

Referandumun OHAL şartlarında yapılmasına tepki gösteren CHP'li Atıcı, Referandumda "Hayır" oyu kullanmak isteyenler baskı altında olduğunu söyledi. Olağanüstü hal döneminin devam ettiğini, OHAL döneminde yapılacak bir Referandum ya da herhangi bir oylama acaba ne kadar sağlıklı olur diye düşünüldüğünü söyleyen CHP'li Aytuğ Atıcı, "Yerinden, yurdundan oturan insanlar bile gerçekten özgür iradeleriyle oy kullanacaklar mı? 12 Eylül darbesinden sonra 1982 anayasında nasıl ki, silahların altında, faşist bir anayasa bize dayatıldıysa, şu dönemdeki anayasa değişikliğinin o dönemde bir farkı yoktur. Yine OHAL koşullarında, OHAL devam ederken, bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Bu hak değildir. O yüzden bir an önce OHAL'in Referandum öncesinde kaldırılması geriyor. Bir mesaj yazıyorsunuz hapse atılıyorsunuz. Hayır gömleği giyiyorsunuz sizi yaka-paça içeri atıyorlar. Hayır demeye insanlar korkar hale geldiler. Korkmayacağız. Ben, kimseye korkmayın diyemem. Yani korkmayın bir şey olmaz diyemiyorum. Keşke diyebilsem. İnsanlar korkuyorlar ve susuyorlar. Ama sanmasınlar ki, bu suskunluk sandığa yansımayacak. Milletin suskunluğu, öfkeye dönüşen haksızlıklar ve ülke sevdası, sandıklara hayır olarak yansıyacak" diye konuştu.

Diyarbakır CHP\'li Aytuğ Atıcı: "Evet" ve "Hayır" Oylarını Korumak Bizim Namusumuzdur
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır CHP'li Aytuğ Atıcı: 'Evet' ve 'Hayır' Oylarını Korumak Bizim Namusumuzdur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement