Diyarbakır'da, "1. Karacadağ Şiir Akşamları" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da, "1. Karacadağ Şiir Akşamları" Etkinliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği tarafından 1. Karacadağ Şiir Akşamları etkinliği düzenlendi.

21.09.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği tarafından 1. Karacadağ Şiir Akşamları etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın şair ve edebiyatseverlerini yurdun bütün şairleriyle buluşturmak amacıyla, 8 ilden 39 şairin katılımıyla Gazi Köşkü'nde yapılan etkinliğe, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Kültür ve Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk ile Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Fatma Öztürk katıldı.

Öztürk, Diyarbakır'dan önemli devlet adamı, sanatçı, şair, yazar ve bilim adamlarının yetiştiğini ifade etti.

Etkinlikle kentin kültür ve sanatının temel taşlarından olan şiirini daha iyi idrak etmek olduğunu kaydeden Özütürk: şöyle konuştu:

"Herkesin kendi yaşamından kareler bulacağı bu güzel akşamda, kültürün, edebiyatın, sanatın ve şiirin canlandırılacağını düşünüyorum. Bu düşünceyle etkinliğe katılan şairleri, davetlileri ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. İlkini düzenlediğimiz şiir akşamlarına yurdumuzun farklı illerinden değerli şair ve edebiyatçılar katılım sağlayarak, güzel şiirleriyle programa duygu ve renk katacaklar."

Etkinliğe katkı sunan kişilere plaket takdiminden sonra çeşitli kentlerden katılan şairler, şiirlerini okudu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da, '1. Karacadağ Şiir Akşamları' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement