Diyarbakır'da 2 Katlı 155 Araçlık Otopark Açıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 2 Katlı 155 Araçlık Otopark Açıldı

Diyarbakır\'da 2 Katlı 155 Araçlık Otopark Açıldı

Diyarbakır’da 2 katlı 155 araçlık otoparkın açılışı yapıldı.

05.05.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 2 katlı 155 araçlık otoparkın açılışı yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yanında yapımı tamamlanan katlı otoparkın açılışı yapıldı. Açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, otopark ile ilgili bilgi verdi. Sevinç, 14 Mart 2013'te ihalesi yapılan otoparkın çevre düzenlemesi ile birlikte toplam maliyetinin 1 milyon 800 bin lira olduğunu belirtti. Otoparkın 2 katlı ve 155 araçlık olduğunu ifade eden Sevinç, "Her katı 2 bin 624 metrekare olmak üzere, toplam 5 bin 248 metrekare olan otoparkın alt katında bir de yıkama servisi mevcuttur" dedi.

Şu an için ücretsiz olan otoparkın şahsa devredilmeyeceğini belirten Sevinç, belediye adına bir şirket kurulursa, otoparkın bu şirket üzerinden işletilmeye başlanacağını söyledi.

YAPMASI BİZDEN KULLANMASI SİZDEN

Otoparkın açılışı öncesi bir konuşma yapan Kışanak, caddelerin ve kaldırımların seyir halindeki araçlar ve yayalar için terk edilmesi çağrısında bulundu. Kışanak, "Aracınızı otoparklara getirme zahmetine katlanın. 150-200 metre yürümek sağlığınıza da iyi gelecektir. Kentimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan otoparkların sayısını arttırmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Yapması bizden kullanması sizden. Yaya geçitlerinin bulunduğu yerlerde yavaşlayın, yayalara geçiş önceliği tanıyın. Kadınlar ve çocukların karşıya geçtikleri yerlerde daha dikkatli olun. Engellilere duyarlı ve yardımcı olun. Yol kenarlarını işgal etmeyin. Otopark ücreti ödemek yeni otoparkların yapılması demektir. Kanun üzerinde belediyeler bunu yapmak zorundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından otoparkın açılışı gerçekleştirildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından ziyaretçiler otoparkı gezdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 2 Katlı 155 Araçlık Otopark Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement