Diyarbakır'da 3 Yılda 495 Organ Bağışı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 3 Yılda 495 Organ Bağışı

Diyarbakır\'da 3 Yılda 495 Organ Bağışı

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Doç.Dr.Muhammet Güzel Kurtoğlu, son 3 yıl içinde kentte 495 organ bağışı yapıldığını söyledi.

30.07.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, son 3 yıl içinde kentte 495 organ bağışı yapıldığını söyledi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli ameliyatlarının yeniden başladığını söyledi. Doç. Dr. Kurtoğlu, geçmişte özellikle organ nakli konusunda hastaların batı illerine gittiğini ancak Sağlık Bakanlığı'nın bölgeye yatırımlarıyla önemli adımların atıldığını belirtti. Önceki aylarda yapılan kampanya ve bilinçlendirme sonucu kentte organ nakli konusunda halka ciddi anlamda bir bilinç kazandırıldığını kaydeden Doç. Dr. Kurtoğlu, "Gönüllü olarak organ bağışı yapan insan sayısı artmıştır. Son 3 yılda kentte 495 organ bağışı yapılmıştır" dedi.

İnsan sevgi ve saygısının çok farklı bir erdem olduğunu anlatan Doç. Dr. Kurtoğlu, şunları söyledi:

"Bugün coğrafyamız çok basit nedenlerden dolayı insanların katledilebildiği bir coğrafya olmasına rağmen, büyük bir erdem içerisinde olup, kendi canına kast edip, bir başkasına hayat kazandıran insanlar da vardır. Coğrafyamızda biz isteriz ki erdem sahibi insanların sayısı artsın ki gün geçtikçe de artıyor. Her ne kadar hoşnut olmayan bazı olaylar yaşansa bile şu da bir gerçektir ki halen bu topraklarda insani erdem, hoşgörünün izleri vardır. ve bu izlerde gittikçe artarak yücelecektir. Bugün burada örnekleri var; bazı vatandaşlarımızın kendi hayatının bir kısmını başkansına bağışlaması bunun en güzel kanıtıdır."

MUTLULUK GÖZYAŞLARI

Genel Sekreter Prof. Dr. Kurtoğlu'nun konuşmasının ardından ağabeyi 34 yaşındaki Fikret Tutal'ın böbreğini verdiği 21 yaşındaki Gülbahar Tutal, yaşadığı mutluluğu anlattı. Diyalize girmeden organ nakli ameliyatı yapılan Gülbahar Tutal durumunun çok iyi olduğunu belirterek ağabeyine "Kahraman ağabey" dedi. Tutal, organ nakli ekibine de teşekkür etti.

33 yaşındaki Askeri Çoban ise 10 yıldır diyalize bağlı yaşadığını, geçen hafta ağabeyi Ramazan Çoban'dan nakledilen böbrekle zindan olan hayatının değiştiğini gözyaşları içerisinde anlattı. Çoban, "Bana ikinci yaşama şansımı veren ağabeyime ve doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Mutluluktan uçmak üzereyim. 10 yıldır hayatım zindana dönmüştü ama ağabeyim böbreğini verdi ve ben kurtuldum. Buradan tüm insanlara 70 milyona sesleniyorum; Organ bağışı konusunda bilinçlensinler. Ben sevinç gözyaşları döküyorum, mutluluktan ağlıyorum. Önemli olan insanların bilinçli olması. Böyle insanlara lütfen ikinci yaşama şansını verin" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 3 Yılda 495 Organ Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement