Diyarbakır'da 4 İlçede 20 Bölge Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 4 İlçede 20 Bölge Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Diyarbakır Valiliği, son günlerde olayların sıklıkla yaşandığı Silvan, Lice, Dicle ve Kulp ilçelerine bağlı 20 bölge, 16 günlüğüne özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

17.08.2015 17:49  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği'nce, son günlerde olayların sıklıkla yaşandığı Silvan, Lice, Dicle ve Kulp ilçelerine bağlı 20 bölge, 16 günlüğüne özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Konuya ilişkin Valilikten yazılı açıklama yapıldı. Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin ilin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Diyarbakır Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Silvan'a bağlı Taşköprü Vadisi, Toklar bölgesi, Kazandağı-Demirkuyu bölgesi, Hatuni Deresi bölgesi, Sarınç ve Fiğtarlası bölgesi, Üçbasamak bölgesi, Lice'ye bağlı, Kayacık Kuzeyi bölgesi, Balasi-Koca Tepe bölgesi, Kuşlu Tepe bölgesi, Toprak Tepe bölgesi, Mizagüldağı Tepe bölgesi, Dolapdere-Kerpiçören bölgesi, Harabe Tepeleri bölgesi, Horozivan Dağı bölgesi, Kıllıboğan Tepe bölgesi, Kulp'a bağlı, Oberkan-Davderal bölgesi, Simetok-Gülhermi bölgesi, Yaylak Durşin bölgesi, Dicle'ye bağlı, Kurşunlu bölgesi, Tir Sırtları bölgesi, 20 Ağustos - 05 Eylül 2015 tarihleri arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 4 İlçede 20 Bölge Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • türkoğlutürk: yaa bırakın özel bölgeyi filan bunlar ülkeyi kangirene çevirdi dahada ilerlemeden kesin atın yeter yaa sıkın kurşunu bişr ölür bin diriliriz allah türkün yanında olur inşallah 0 1 Yanıtla
  • önce insan ol : sizin içinizde senin gibi kötüler oldu gibi iyiler de var o yüzden bela okumak istemem.. biz kürtlerde de iyi olan var kötü olan da ama siz bazı türkler kendini melek sanıyor..ALLAH insan olanların yanında olur inşallah senin gibi hayvanların yanında olmaz inşallah... 0 0 Yanıtla

Advertisement