Diyarbakır'da 4. Karpuz Festivali Hazırlıkları Başladı - Son Dakika
Yaşam

Diyarbakır'da 4. Karpuz Festivali Hazırlıkları Başladı

Diyarbakır\'da 4. Karpuz Festivali Hazırlıkları Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğünün düzenlediği 4. Karpuz Festivalinde yarışmaya girecek karpuzların teslimi başladı.

08.09.2014 13:09  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 4. Karpuz Festivali'nde yarışmaya girecek karpuzların teslimi başladı.

Diyarbakır'da düzenlenecek olan 4. Karpuz Festivali'nde yarışmaya girecek olan çiftçiler karpuzlarını teslim etti. 23-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale çok sayıda çiftçinin başvurduğu bildirildi. Yarışmaya başvuran çiftçilerin karpuzları tartıldıktan sonra yarışma gününe kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü'ne bağlı Et Balık Kurumu'nda muhafaza altına alınacak.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Erten Atalar, Diyarbakır'ın tarım ve hayvancılık potansiyeli bakımından yüksek olan iller arasında yer aldığını söyledi. Atalar, "Bu iller arasında Diyarbakır karpuzunun önemli yeri bulunmakta. İsmi ile özleşen Diyarbakır karpuzu sürme, ferip ve pembe çeşitleriyle ilgili üretim çalışmaları devam etmekte olup, çiftçilerimizin bu konuda gösterdiği faaliyetler desteklenmektedir. Gıda Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü tarafından karpuz yetiştiricilerine 2014 yılı için 32 ton gübre dağıtılmıştır ve tüm çalışmalar her aşamasında kontrol edilmiştir. Çiftçilerle alakalı bilgilendirme ve teknik bilgiler yapılmıştır. Hasat zamanı geldi, hasatlar yapıldı" dedi.

"DİYARBAKIR KÜLTÜRÜYLE, KARPUZUYLA DAHA İYİ TANITILMALI"

Çiftçilerin emeğinin korunması ve Diyarbakır karpuzu ile kültürünün tanıtılması gerektiğini dile getiren Atalar, "23-24 ve 25 Eylül ayının tarihlerini kapsayan Karpuz ve Kültür Festivali çalışmalarımız devam etmekte. Görkemli bir festival düzenleyerek Diyarbakır karpuzunun ülkemize tanıtılmasını amaç edinmiş vaziyetteyiz. Çalışmalar son aşamada bulunmakta. Diyarbakır karpuzu kendisine has özellikleri bulunan karpuz çeşididir. 50 kiloları bulan ağırlığa sahip olmaktadır. Kabuğu kalın ve içerisindeki lif oranı yüksek olan lezzetli bir karpuz çeşididir. Bu değerin yıllardan beri korunarak gelmesi ve geliştirilmesi amacıyla müdürlüğümüz tarafından bu konuya özel bir şekilde önem verilmektedir. Çalışan çiftçilere ekonomik ve teknik anlamda destek vermekteyiz. Her yıl gitgide Diyarbakır karpuzu çeşitleri üretim alanlarına yönelik çalışmaları mevcut olup, gübre takviyesi ve güvercin gübresi çeşitli kullanılan malzemeler sağlanmaktadır. Bu yıl oldukça iyi bir sezon geçirdik. Karpuzların durumu çok iyi durumda, muhtemelen 50 kiloları aşan karpuzların olacağı kanaatindeyiz. Diyarbakır'da düzenlenecek olan festivale tüm halkımızın katılmasından memnuniyet duyarız" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Diyarbakır'da 4. Karpuz Festivali Hazırlıkları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement