Diyarbakır'da 8 Katlı Bina Güvenli Bir Şekilde Yıkıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 8 Katlı Bina Güvenli Bir Şekilde Yıkıldı

Diyarbakır\'da 8 Katlı Bina Güvenli Bir Şekilde Yıkıldı

Kayapınar Belediyesi Huzurevleri Mahallesi'nde kolon patlaması sonucu yıkım tehlike arz eden 8 katlı binanın yıkımına başladı.

09.07.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan 8 katlı Özateş Apartmanında kolonlarının patlaması nedeniyle yıkılma tehlikesi oluşması üzerine boşaltılan binanın yıkımına başladı. Yıkım nedeniyle Dr. Sıdkı Göral Caddesi iki taraflı trafiğe kapatılarak, alınan güvenlik önlemleri sonrası yıkım işlemleri başlatıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Kayapınar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Metin Yargı, "Bina sakinlerinin şikâyetleri sonrası binada yaptığımız incelemeler sonucu tehlike arz ettiği için binanın hemen boşaltılması kararı alındı. Zaten bina doksanlarda yapılmış. Daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası, Dicle Üniversitesiyle birlikte ortak oluşturulan bir heyetle yapılan inceleme sonrası binanın güçlendirilemeyeceği ve yıkılması gerektiği kararı alındı. Türkiye'de sayılı şirketlerinden biriyle anlaşılarak yıkım işlemlerini başlattık. Yıkımda yan binayla bitişik nizamdan kaynaklı yıkım esnasında değir binaların her hangi bir zarar görmesi için uzun erişimli excavator kullanılarak yıkım yapıldı. Belediye olarak binada hak sahiplerinin mağdur olmaması için binanın kentsel dönüşüm programı alınarak, gerekli maddi destekte bulunuldu" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 8 Katlı Bina Güvenli Bir Şekilde Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement