Diyarbakır'da Annelerin Eylemi 84'ncü Gününde Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Annelerin Eylemi 84'ncü Gününde Sona Erdi

Diyarbakır\'da Annelerin Eylemi 84\'ncü Gününde Sona Erdi

Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Parkı içinde, çocukları dağda, cezaevinde ve çatışmalarda ölen aileler, 84 günlük oturma eylemlerini sona erdirdi.

07.09.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Parkı içinde, çocukları dağda, cezaevinde ve çatışmalarda ölen aileler, 84 günlük oturma eylemlerini sona erdirdi. Kendilerine 'Direniş Anneleri İnisiyatifi' adını veren aileler adına konuşan Şehrizade Anar, "Çocuklarımız dağda oldukça bizler ve tüm ezilen masum halklar güvende olacaklardır" dedi.

Diyarbakır'da 84 günden bu yana çocuklarının dağda, cezaevinde ve çatışmalarda hayatını kaybettiği gerekçesiyle eylem yapan annelerin oturma eylemi sona erdi. Eylemin bitirilmesi nedeniyle bugün düzenlenen basın açıklamasına, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile anneler katıldı.

Anneler adına konuşan Şehrizade Anar, eylemlerinin gerçek anlamda yerini bulmazsa bile muhataplarına seslerini duyurduğunu belirterek, şöyle dedi;

"84 günde dünya üzerinde bir çok değişiklik oldu. Türkiye'de yeni bir hükümet kuruldu. Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. PKK, Rojava ve Şengal'da IŞİD çetelerinin yaptığı katliamlara karşı yiğitçe savaşarak, tüm dünyaya insanlık için savaştığını kabul ettirdi. Yeni hükümet barış müzakerelerini devam ettireceğini duyurdu. Burada oturmamızdaki amaçlardan en önemlisi Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın bu müzakerelerde elinin daha çok güçlendirilmesiydi. Bu anlamda başarılı olduğumuza inanıyorum."

Eylemi Öcalan'ın özgürleşmesi ve dağlarda silah bırakarak çocuklarının evlerine dönme düşüncesi ile başlattıklarını ifade eden Anar, şöyle konuştu:

"Ama gördük ki çocuklarımız sadece Ortadoğu'ya değil, tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Bundan dolayı şunu çok iyi anladık ki, çocuklarımız dağda oldukça bizler ve tüm ezilen mahsum halklar güvende olacaklardır. Çocuklarımızın bu haklı mücadelesini destekliyor, onlarla gurur duyuyoruz. Kürt halkının haklı mücadelesindeki yerimizi bırakmayacağız. Bundan sonra da kalıcı bir barış sağlanmayana, sayın Öcalan özgürleşmeyene, zindanlar boşalmayana, Kürdistan toprakları uluslararası çetelerden temizlenmeyene kadar mücadelemiz devam edecek."

AYDOĞAN: SÜREÇLE İLGİLİ BU AYIN SONUNA KADAR BEKLENTİMİZ VAR

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan da, annelerin yaptığı bu eylemin son derece anlamlı ve değerli olduğunu, annelerin 84 gün kalıcı bir barışın sağlanması için bu parkta mücadele yürüttüğünü söyledi. Aydoğan, şöyle konuştu:

"Devlete düşen, annelerin bu eylemini zaman geçmeden anlamaktır. İmralı'da Kürt sorununun çözümü için müzakerelerin başladığı bir dönemde, annelerin ortaya koyduğu bu eylem önemlidir. Bir mücadelenin içinde kadınlar varsa o mücadele mutlaka kazanır. Anneler barış istiyorsa, devletler ve sistemler, ne kadar karşı çıkarsa çıksınlar, o barış mutlaka gelir. AKP hükümeti, annelerin bu eyleminden bir takım sonuçlar çıkaracaktır. Kalıcı bir barışın sağlanmamaması, sürecin dönmesi, sadece Kürt halkı açısından değil, bütün Türkiye halkları açısından son derece sıkıntılı bir sürecin başlamasına neden olacaktır. Türkiye bir kaosa sürüklenecektir. Bütün bunlar değerlendirildiği için İmralı'da bir sürecin başlatıldığını düşünüyoruz. Barış süreci ile ilgili yol haritasının mutlaka çıkarılması, kamouyu ile paylaşılması gerekiyor. Kalıcı bir barışa gidişin yolu da bu ayın sonuna kadar çıkarılacak yol haritası ile ilgilidir. Devletin de, annelerimizin yaptığı eylemde açığa çıkan talep doğrultusunda, gereken adımı atmasını istiyoruz. Kalıcı bir barışın sağlanması sayın Öcalan'ın özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Annelerin Eylemi 84'ncü Gününde Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement