Diyarbakır'da Askerler 'Akan Kanlar Bayrak İçin' Sloganıyla Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Askerler 'Akan Kanlar Bayrak İçin' Sloganıyla Yürüdü

Diyarbakır\'da Askerler \'Akan Kanlar Bayrak İçin\' Sloganıyla Yürüdü

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 77'nci yıldönümü kentte törenlerle kutlanırken, askerler caddede 'Akan kanlar bayrak için' sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

15.11.2014 12:36  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 77'nci yıldönümü kentte törenlerle kutlanırken, askerler caddede 'Akan kanlar bayrak için' ve 'Şehidim yerinde rahat uyu' sloganlarıyla yürüdü.

VALİ AKSOY TÜRK BAYRAĞI'NI ÖPTÜ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Kasım 1937 tarihinde Diyarbakır'a gelişinin 77'nci yıl dönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Diyarbakır Garı'na gelen temsili treni Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, askeri yetkililer, çok sayıda kişi ve öğrenciler kaşıladı. Temsili trenle gelen gaziler Türk Bayrağını öperek Vali Hüseyin Aksoy'a verdi. Gazilerden aldığı bayrağı öpen Vali Hüseyin Aksoy, bayrağı öğrencilere verirken buradaki tören şiirlerin okunmasıyla devam etti. Halk Oyunları gösterisi ardından konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, Atatürk'ün 77 yıl önce Diyarbakır'da coşkuyla karşılandığını belirterek, Ulu Önder'in halk evinde yaptığı konuşmayı okudu.

ASKERLER SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜ

Diyarbakır Garı'ndaki tören sona ererken, protokol ve beraberindekiler Diyarbakır Valiliği karşısındaki anıt parktaki Atatürk Anıtı'na geçti. Vali Hüseyin Aksoy ile Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından tören sona erdi. Törenin bitiminde Diyarbakır Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na bağlı askerler birliklerine dönerken kent sokaklarında sloganlar atarak yürüdü. Askerler 'Akan kanlar bayrak İçin,' Şehidim yerinde rahat uyu' sloganlarıyla birliklerine döndü.

DİYARBAKIR'DA BIÇAK YASAĞI

Diyarbakır Valiliği, kamu güvenliğine zarar verdiği gerekçesiyle bıçak taşınmasını yasakladı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "sallama" ve "kelebek" olarak bilinen bıçak türlerinin maksadı dışında taşındığı, kamu güvenliği ve kamu düzenine zarar verdiği, bu nedenle yasaklandığı belirtildi.

UYMAYANLARA PARA CEZASI

Açıklamada, yasağa uymayanlara para cezası kesileceği uyarısı yer aldı.

Valiliğin açıklamasında yasak kapsamına giren ve taşınmaması gereken kesici ve delici aletler şu şekilde sıralandı:

"Bıçak; Bir sap ve çelik bölümden oluşan kesici aracı, (ekmek bıçakları, çakı bıçakları, satır tabir edilen kalın uçlu kasapların kullandığı enli bıçağı vb. gibi)

Kelebek Bıçak; Paralel iki saplı katlanabilir çakı tabiri de kullanılan bıçak türünü,

Sallama; Sap kısmı dışında keskin yüzeyi 50 cm yakın olan büyük ekmek bıçağı,

Kesici Alet; Bisturi, neşter, falçata, jilet vb. gibi kesici nesneleri,

Delici Alet; özel hazırlanmış tornavida, şiş vb gibi delici nesneler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Askerler 'Akan Kanlar Bayrak İçin' Sloganıyla Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • pezevenk ydg-h li oğlanlar: Nerede bu molotofcular giyin maskeyi eteği çıkın er meydanına 40 21 Yanıtla
  • ali kol: çekemeyen şerefsizler askeri görsünler, o asker hep orada olacak o asker varsa siz varsınız, sizin gibi kalleşlerin namusunu o asker koruyor. 30 22 Yanıtla Y: Senin namusunu kim koruyor İt herif Bölge sınırlar hepsi akrabalardan oluşuyor, kim kimi kimden koruyor önce bunu bil 5 7 Y: Asker önce kendini korusun Oradaki halk binlerce yıldır kendini senin gibi itlerden koruyor 6 6
  • bahoz erdal: Türkiye benden korkuyor. 16 34 Yanıtla türkoğlu türk: römorklu traktörle bahoza girdim içinde römorku bıraktım çıktım kıvran ak. 5 2
  • vatandas: Arkadaşlar kendinizi yemeyin.bizleri bize düşman edenler yesin kendini.ben eskiden her kürt arkadasimizi PKK li olarak görürdüm.ama öyle değiller.benim milliyetçi diyen arkadaslardan daha milliyetçi arkadaş varki size anlatamam.önemli olan vatani korumak satmak değil.herşeyden önce bu oyunun bozulma sini istemeyenler bir şamar gibi yüzlerine vurmamiz gerek.teşekkürler. 28 8 Yanıtla
  • metin: askerlerin yürüdügü yer valilik emniyet ve kışlanın oldugu bölge halkın icinde yürümediler 17 15 Yanıtla
  • okan kol: heleşükür... 20 10 Yanıtla
  • kebapci: Egit senden şerefsizi varmı 14 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement