Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da Baraj İnşaatı Yolundaki Patlamayı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da Baraj İnşaatı Yolundaki Patlamayı Kınadı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silvan Barajı inşaatı yolunda düzenlenen saldırıyı kınayarak, saldırının Diyarbakır'ın kalkınmasını hedef aldığını belirtti.

07.07.2015 15:56  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silvan Barajı inşaatı yolunda düzenlenen saldırıyı kınayarak, saldırının Diyarbakır'ın kalkınmasını hedef aldığını belirtti.

Yılmaz, yazılı açıklamasında, hükümet olarak çok büyük önem verdikleri Atatürk Barajı'ndan sonra GAP'ta en büyük sulama projesi olan Silvan Barajı inşaatına bugün bir kez daha bir saldırı düzenlendiğini ifade ederek, saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınadı.

Silvan Projesi'nin çok büyük bir proje olduğuna işaret eden Yılmaz,  proje bittiğinde tam anlamıyla bölgede büyük bir tarımsal üretim artışı olacağını, adeta bir patlama yaşanacağını kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti:

"2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak projede, araziler sulandığı zaman ildeki tarımsal üretim miktarı en az 3-4 kat artacak. Cazibeli bir şekilde sulama yapılacağı için elektrik problemi de olmayacak. Bununla birlikte arazilerin değeri, ürün, çiftçimizin geliri ve istihdam artacak. Tamamlandığında doğrudan veya dolaylı olarak yüz binlerce insana istihdam sağlayacak bir projeden bahsediyoruz. Diyarbakır ekonomisini dönüştürecek, refahı ve istihdamı artıracak en büyük projemizdir."

Bu hayati projeye yapılan saldırıların esasen Diyarbakır'ın kalkınmasını hedef aldığına dikkati çeken Yılmaz, bu çerçevede asıl hedefin iş bekleyen gençler, çiftçi ve üretici olduğunu belirtti. Bir yandan bu saldırılar yapılırken, diğer yandan "bölgeye hizmet edilmiyor" propagandasının da aynı örgüt tarafından yapılabildiğini vurgulayan Yılmaz, projeye siyasi görüşü ne olursa olsun, tüm Diyarbakır halkının sahip çıkmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da Baraj İnşaatı Yolundaki Patlamayı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement