Diyarbakır'da Belediye Önündeki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Belediye Önündeki Gerginlik

Diyarbakır\'da Belediye Önündeki Gerginlik

HDP Muş Milletvekili Çelik: "Büyükşehir Belediyesine yönelik yapılan fiili saldırıyı kınıyoruz, belediyelerimizin yanındayız"

05.07.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan midibüs hattı şoförleri ile belediye görevlileri arasında dün çıkan kavga, protesto edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla Silvan ilçesine halk otobüsü seferi başlatıldığını ileri süren midibüs hattı işleten şoförler ile belediye görevlileri arasında çıkan ve belediyenin camlarının kırılması ve birçok kişinin yaralanmasına neden olan olaya bir grup BDP'li belediye önünde tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, belediyeye saldırı yapıldığını, bunu kınadıklarını söyledi.

"BDP, HDP ve DTK adına Büyükşehir Belediyesine yönelik yapılan fiili saldırıyı kınıyoruz, belediyelerimizin yanındayız" diyen Çelik, kendilerine yönelik yeni oyunlar oynandığını ileri sürdü.

Çelik, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da 3 aydır Büyükşehir Belediyemizin önünde güya çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla oturtulmak istenen ailelerden başlanan bir hiledir, devam ediyor. PKK'nın değil çocuk, genç kaçırmaya bile ihtiyacı yok. 2000'li yıllardan bu yana PKK meşru savunmada kalıp demokratik siyaset üzerinden Kürt sorununun demokratik çözümüne fırsat vermenin en önemli aktörüdür. Onun yeni gerillaya, yeni militana ihtiyacı yoktur. Ama militarist, kemalist sistemden umudunu kesen her Kürt gibi çocuğumuz, kardeşimiz umudu dağlarda arıyorlarsa dağlara düğüne gider gibi sevdasına koşuyorsa, düşünmesi gereken Başbakandır, AKP'dir, devlettir."

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt ise Büyükşehir Belediye Yasası ile belediyenin tüm ilçelere hizmet götürdüğünü, vatandaşların yoğun talebi üzerine Silvan-Diyarbakır arasında ulaşıma yönelik yeni çözümler geliştirildiğini belirtti.

"Büyükşehir Belediyemizin ulaşıma yönelik geliştirdiği yeni çalışmayı kendi menfaatlerinin aleyhine gören bazı çıkar amaçlı gruplar ve birtakım çetevari yapılanmalar halkın hizmet kalitesinden faydalanmasını engellemeye çalışmaktadırlar" diyen Zümrüt, bu kesimin kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önünde gördüğünü savundu.

Belediyelerin uyuşturucu ile mücadele konusunda gençlere yönelik geliştirdiği sosyal projelerle önemli başarılar elde ettiğini anlatan Zümrüt, bundan dolayı başta belediyeler olmak üzere kurumlarına yönelik saldırıların olduğunu aktardı.

Zümrüt, "Bu kesimler dün itibariyle Büyükşehir Belediyemizin bu hizmeti başlatmış olmasından dolayı bir araya gelerek sopalarla fiili olarak saldırmış bulunmaktadır. Bu saldırıda belediye personelleri yaralanmıştır. Belediye otobüsleri de tahrip edilmiştir. Belediyemiz zabıtaları saldırıyı engellemek istemiş, ancak saldırı artarak devam etmiştir" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Belediye Önündeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kayan: kendini yönetemyenler,belediyeyi yöetirseler olacağı bu .birde cumharbaşkanlığına aday çıkarmışlar ,bu ülkede birde demokrasi yok diyorlar...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 0 1 Yanıtla

Advertisement