Diyarbakır'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Toplantısı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 16 bin istihdamı ve 6 milyar lira yatırımı aşan başvuru yapıldığını söyledi.

22.03.2017 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 16 bin istihdamı ve 6 milyar lira yatırımı aşan başvuru yapıldığını söyledi.

Aksoy, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gerçekleştirilen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi ve öncülüğünde başlatılan program sayesinde yatırımcıların işini büyüteceğini, çok sayıda kişinin de işe kavuşacağını belirtti.

Bu doğrultuda yürütülen Cazibe Merkezleri Programı'nın çok önemli teşvik ve desteklerinin Diyarbakır'ın da arasında yer aldığı 23 ilde uygulanacağını ifade eden Aksoy, bundan faydalanacak girişimcilerin kalkınma ajansları ile Kalkınma Bankasına başvuru yaptığını anımsattı.

Diyarbakır'da yatırım yapacağını bildiren 251 yatırımcının Karacadağ Kalkınma Ajansına müracaat ettiğini dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 16 bin istihdamı ve 6 milyar lira yatırımı aşan başvuru yapıldı. Diyarbakır'da yeni yatırım yapılacak alanların oluşturulması için yoğun çaba gösteriyoruz. Mevcut organize sanayi bölgesinde yeni yatırımcılar konusunda arsa sorunu yaşadığımız noktaya geldik. 2 bin dönüm genişleme alanı olarak belirlediğimiz yeri yatırımcıya tahsis edeceğiz."

Aksoy, Tekstil OSB çalışmasında önemli ilerleme kaydedildiğini, buranın alt yapısının yıl sonunda bakanlıkça gerçekleştirileceğini aktardı.

Şanlıurfa karayolunda 3 bin dönümlük alanı yeni bir OSB yapmak üzere belirlediklerini vurgulayan Aksoy, "Belirli aşamaya geldik. İnşallah en kısa zamanda yatırımcıların hizmetine sunmuş olacağız. Ayrıca Ergani ve Bismil ilçesinde de OSB oluşturma adına ön çalışma başlattık. Lojistik köy kurma çalışmamız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement